“Rakita” donirala zaštitne maske meštanima Brestovca, Metovnice i Slatine

Kompanija “Rakita eksplorejšn” (Rakita Exploration), koja posluje u sastavu kineske rudarske korporacije “Ziđin majning grup” (Zijin Mining Group), donirala je žiteljima borskih sela Slatina, Brestovac i Metovnica blizu 19.000 komada zaštitnih maski u borbi sa novim koronavirusom.

Foto: Darko Stojadinović

„Posebno mi je drago što donacijom ovih zaštitnih maski možemo da pomognemo naše prijatelje iz Slatine, Brestovca i Metovnice. COVID-19 je naš zajednički neprijatelj i svakako da smo ujedinili snage u ovoj borbi. Kompanija Rakita i lokalno stanovništvo ima dobru saradnju i ovo je samo još jedan segment koji potvrđuje da imamo iste ciljeve i interese. Iskoristio bih priliku da se zahvalim lokalnom stanovništvu na podršci koju nam pružaju u realizaciji projekta izgradnje rudarske infrastrukture i naglasio bih da će kompanija “Rakita” uvek biti tu da pomogne kada je potrebno”, rekao je povodom uručenja donacije Gan Jonggang (Gan Yonggang), zamenik direktora kompanije “Rakita Exploration”.

Foto: Ivan Mitrović

Donaciju su, u ime žitelja sela, primili predsednici saveta mesnih zajednica. U Slatini, Boban Milojković, u Brestovcu, Vlastimir Ćosić i u Metovnici, Dejan Marković. Reči zahvalnosti u ime svih žitelja ova tri sela uputio je Dejan Marković, predsednik Saveta mesne zajednice Metovnica.

Foto: Ivan Mitrović

“Drago mi je da opet vidim naše prijatelje iz Rakite, i evo, i ovom donacijom se potvrđuje da zaista imamo dobru saradnju. Rakita se trudi da pomogne okolnim selima i verujem da će lokalnom stanovništvu mnogo značiti ove zaštitne maske. Iako je vanredno stanje ukinuto, potrebno je da ljudi budu oprezni i da koriste zaštitne maske kako se virus korona ne bi dalje širio. U ime svih žitelja Slatine, Brestovca i Metovnice želim da se zahvalim na ovoj donaciji i da menadžmentu “Rakite” uputim podršku u pogledu izgradnje rudnika koji će, siguran sam, biti od koristi za sve nas”, naglasio je Dejan Marković, predsednik Saveta mesne zajednice Metovnica.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić je istakao dobru saradnju između grada i kompanije “Ziđin”.

“Kompanija “Ziđin” je još jednom pokazala kao društveno odgovorna kompanija koja brine o gradu i selima. Siguran sam da će se saradnja koju smo započeli u prethodnom periodu između lokalne samouprave, saveta mesnih zajednica i kompanije nastaviti i da će svi naši naši sugrađani imati pažnju od strane grada, ali i “Ziđina””, kazao je Milikić.