Rankić: Dug opštine 182 miliona

Predsednik Opštine Bor, Branislav Rankić, saopštio je juče na konferenciji za medije da je trenutno zaduženje budžeta 182 miliona dinara i da će nova opštinska vlast svojim merama ovaj dug anulirati do marta naredne godine.


Predsednik Opštine Bor, Branislav Rankić, saopštio je juče na konferenciji za medije da je trenutno zaduženje budžeta 182 miliona dinara i da će nova opštinska vlast svojim merama ovaj dug anulirati do marta naredne godine.

Na prvoj konferenciji za medije od reizbora na mesto predsednika Opštine Bor, Branislav Rankić izjavio je da je opštinu preuzeo u vrlo lošem stanju – „Kada sam izabran na mesto predsednika Opštine Bor (23.juna), obaveze budžeta su iznosile 182 miliona dinara. To je ogroman novac, obzirom da je za period od 5 meseci u ovoj godini ukupno u budžet bilo priliva nešto više od 300 miliona dinara“.

Opštinske službe u saradnji sa predsednikom opštine pripremiće rebalans budžeta koji će se najpre naći pred članove opštinskog veća, a do kraja jula biće održana i sednica SO Bor sa više od 40 tačaka dnevnog reda na kojoj će biti i napravljene određene kadrovske promene u javnim preduzećima.

„Najvažniji cilj koji sam sebi, kao predsedniku postavio, je da 31. marta naredne godine, Opština Bor nema ni dinara dugovanja, a da već sredinom iste godine svakog momenta na računu bude do 20-tak miliona dinara. Ukoliko imam saradnju koalicionih partnera da to ostvarim, biće dobro, ako ne, ja ću se povući jer mi nije cilj da samo budem predsednik opštine, već da uradim nešto za ovaj grad, građane i da poboljšamo tešku situaciju“, rekao je Rankić.

Rankić se osvrnuo i na pitanje RTB-a, izjavio je da se čuo sa Blagojem Spaskovskim, generalnim direktorom kombinata bakra i da očekuje da će biti ostvarena dobra saradnja opštine i RTB-a. Takođe, Rankić je izrazio sumnju da će nova Topinica biti izgrađena zato što država još uvek nije definitivno rešila satus RTB-a, ali i da ostavlja mogućnost da posle sastanka sa Spaskovskim, koji je zakazan za nedelju, bude iznenađen po ovom pitanju.

Na novinarsko pitanje šta će biti sa fontanom ispred Doma kulture, predsednik opštine Bor je rekao – „Tražiću da se fontana pod hitno stavi u funkciju. Fontana je odlična, lepa je, samo treba da se održava. Zvaću ovih dana direktora Vodovoda, pošto je njima predata posle potpisivanja nadležnih organa da je sve u redu i tražići da se što pre stavi u funkciju“.