Raspada se fudbalski teren kod OŠ „Dušan Radović“ u Boru

Bor je pre desetak godina, zalaganjem lokalne samouprave i nadležnog ministarstva za sport, dobio nov i jako dobro opremljen teren za mali fudbal sa veštačkom travom u dvorištu OŠ „Dušan Radović“. Nažalost, danas je ovo igrališe u jako lošem stanju i potrebna mu je ozbiljna rekonstrukcija.

Već više od jedne decenije teren za mali fudbal sa veštačkom travom kod OŠ „Dušan Radović“ u Boru mesto je okupljanja mladih ljudi na kome se dobar fudbal igra gotovo svakog dana.

Ipak, dugoročno neulaganje i neodržavanje terena doprinelo je tome da podloga od veštačke trave danas bude gotovo neupotrebljiva za sportske aktivnosti.

Na naš sajt da o problemu pišemo, ali i na rukovodioce lokalne samouprave apelovali su mladi, koji se svakodnevno sastaju na ovom jedinstvenom fudbalskom igralištu u gradu bakra, a s obzirom na to da je stanje izuzetno loše.

„Podloga je u jako lošem stanju i igranje fudbala po celom terenu sada je gotovo nemoguće. Mi se ovde okupljamo maltene svakodnevno. Pokušavali smo sami da saniramo probleme, ali nismo uspeli da sačuvamo veštačku travu. Apelujemo na nadležne opštinske organe da uzmu u obzir ovaj problem i pomognu njegovom rešavanju, s obzirom na to da uvek ističu da su im mladi prioritet“, istakao je za Bor030 jedan od mladića kojeg smo zatekli na terenu.