Raspala se lokalna vlast

0
22

Opštinsko veće je odlučilo da Ministarstvu za lokalnu samoupravu predloži hitno raspuštanje Skupštine opštine i uvođenje prinudne uprave.

Opštinsko veće je odlučilo da Ministarstvu za lokalnu samoupravu predloži hitno raspuštanje Skupštine opštine i uvođenje prinudne uprave.

 

Kako je rečeno na jučerašnjoj sednici opštinskog veća, očigledno je da se raspala vladajuća koalicija SRS, Vlaške demokratske stranke Srbije (VDSS), Pokreta “Živim za Krajinu” zaječarskog gradonačelnika Boška Ničića i DSS.

– Koalicija je propala zbog mešanja opštinskog Samostalnog sindikata u vođenje opštine i ponašanja VDSS, odnosno zbog njihovih lidera Dragiše Trujkića i dr Predraga Balaševića, koji je i zamenik predsednika opštine. Oni su pomogli da se razbije odbornička većina u opštini, mada je SRS protekla tri meseca sve učinio da se stabilizuje rad javnih preduzeća i ustanova – rekao je predsedavajući veća i predsednik opštine Branislav Rankić.

Dr Predrag Balašević, zamenik predsednika opštine, izjavio je da su Rankić i Pokret “Živim za Krajinu” nekorektni i da je s njima nemoguće činiti koaliciju.

– Napravili su pometnju u Sportskom centru i još nekim preduzećima u kojima su njihovi kadrovi na rukovodećim mestima – dodao je Balašević.

Milivoje Janošević, član veća, za finansijsku blokadu javnih preduzeća i krah celog javnog sektora optužio je Vladu Srbije zato što “u korenu nije sasekla javašluk”.

Na konferenciji za novinare, održanoj posle sednice veća, Dragan Marković, predsednik Skupštine opštine, rekao je da sednicu SO nije zakazao zbog nepostojanja skupštinske većine. Zbog toga neće biti usvojen ni budžet za iduću godinu.

(Kurir)

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here