Raspisan javni poziv za program „Moja prva plata“

0
2324

Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je Javni poziv za realizaciju programa podsticanja zapošljavanja mladih „Moja prva plataˮ na osnovu Uredbe Vlade Republike Srbije o programu podsticanja zapošljavanja mladih.

Ovim programom, navodi se u saopštenju Nacionalne služba za zapošljavanje, daje se mogućnost mladima bez radnog iskustva da obave praksu na konkretnim poslovima kod poslodavca u cilju sticanja znanja, veština i kompetencija za rad i na taj način povećaju svoje mogućnosti za zapošljavanje.

U program je planirano uključivanje 10.000 mladih sa srednjim i visokim obrazovanjem, do navršenih 30 godina života, koji su bez radnog iskustva i nalaze se na evidenciji nezaposlenih Nacionalne službe za zapošljavanje.

“Program se sprovodi kod poslodavca koji pripada privatnom ili javnom sektoru, a prioritet za uključivanje u program imaju poslodavci iz privatnog sektora, a naročito poslodavci iz devastiranih opština, u skladu sa propisom Vlade Republike Srbije o stepenu razvijenosti jedinica lokalne samouprave”, ističu u Nacionalnoj službi za zapošljavanje.

Program „Moja prva plataˮ se realizuje bez zasnivanja radnog odnosa u trajanju od 9 meseci. Tokom njegovog trajanja NSZ će isplaćivati novčanu naknadu u iznosu od 20.000 dinara mladima sa srednjim obrazovanjem, odnosno 24.000 dinara mladima sa visokim obrazovanjem, na mesečnom nivou, kao i doprinos za slučaj povrede na radu i profesionalne bolesti, za mlade uključene u ovaj program.

Prva faza realizacije programa je namenjena isključivo poslodavcima, koji se u periodu od 17. avgusta do 25. septembra  prijavljuju na sajtu www.mojaprvaplata.gov.rs.

Na istom sajtu od 1. do 10. novembra prijavljuju se nezaposleni, a u trećoj fazi realizacije programa od 16. do 31. oktobra je izbor kandidata od strane poslodavaca.

Кonačne liste poslodavaca sa izabranim kandidatima biće objavljene od 1. do 7. novembra, dok će u četvrtoj fazi realizacije programa NSZ, poslodavci i kandidati potpisati ugovore i ozvaničiti od 8. novembra do 7. decembra početak sprovođenja programa.POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime