Raspisan novi poziv za prodaju „Zlatare Majdanpek“ i „Megaplasta“

Republička Agencija za privatizaciju danas, 12. septembra, objavila je novi javni poziv za privatizaciju Industrije za preradu Majdanpek u okviru koje posluju “Zlatara Majdanpek” i “Megaplast” Donji Milanovac.

majdanpek
Panorama Majdanpeka

 

Početna cena je 1.544.127,28 evra, prodajna dokumentacija se može otkupiti do 6. oktobra, rok za podnošenje prijava je 13. a otvaranje ponuda zakazano je za 14. oktobar u 10 sati.

Podsetimo, prethodni postupak javnog prikupljanja ponuda sa javnim nadmetanjem radi prodaje imovine subjekta privatizacije IPM d.o.o. Majdanpek proglašen je neuspešnim jer u predviđenom roku, do 10. avgusta, nije dostavljen nijedan zahtev za otkup prodajne dokumentacije. Samim tim, nije bilo ni prijava za učešće u postupku javnog prikupljanja ponuda sa javnim nadmetanjem koje je, sa početnom cenom od 2.991.354,75 evra bilo zakazano za 17. avgust.

Agencija za privatizaciju raspisala je novi javni poziv za učešće u postupku javnog prikupljanja ponuda sa javnim nadmetanjem radi prodaje imovine ovog subjekta privatizacije u čijoj strukturi kapitala 40 odsto ima RTB Bor Grupa, a 60 odsto IPM Majdanpek.

Prema izveštaju ovlašćenog procenitelja, vrednost imovine, izuzev zlata i srebra, sa stanjem na kraju prošle godine, iznosila je nešto više od 2,5 miliona evra, a procenjena vrednost zaliha zlata i srebra utvrđena na bazi prosečne cene na Londonskoj berzi iznosi 261.410 evra, tako da ukupno iznosi 2.826.844,55 evra.

Početna cena predstavlja polovinu procenjene vrednosti imovine koja je uvećana za vrednost zaliha plemenitih metala, pa iznosi 1.544.127,28 evra.

IPM d.o.o. Majdanpek zapošljava 319 radnika. Od njih će 47 napustiti radno mesto jer je, kako saznajemo, posle niza već sprovedenih, odobren još jedan socijalni program za koji su se prijavili. Zainteresovana domaća i strana pravna i fizička lica za kupovinu imovinske celine ovog subjekta imaće obavezu da preuzmu zaposlene.

Predmet privatizacije je imovina koja podrazumeva fabrike “Zlataru Majdanpek” i “Megaplast”, ostale građevinske objekte u vanknjižnom vlasništvu, ali i opremu i zalihe materijala, alata, nedovršene proizvodnje, gotove proizvode od zlata i srebra, kao i ostale zalihe materijala, sitnog inventara, nedovršene proizvodnje i gotovih proizvoda.

(Kolektiv)