Raste broj zaraženih u Boru, koronavirus potvrđen kod još 15 osoba

Broj zaraženih koronavirusom u Boru nastavio je da raste, u prethodna 24 sata prisustvo virusa potvrđeno je kod još 15 osoba iz Bora, saopšteno je na današnjoj konferenciji za medije.

Dr Goran Joksimović, direktor Opšte bolnice u Boru, kazao je da je od 15 novoobolelih dvoje upućeno na bolničko lečenje, dok su ostali sa blažom kliničkom slikom.

„Na Grudnom odeljenju Opšte bolnice u Boru trenutno je hospitalizovano 20 bolesnika, od kojih je 12 pozitivno. Naglasio bih da se sve češće javljaju slučajevi sa težom slikom koja iziskuje kiseoničku podršku – da budem jasniji, ne upotrebu respiratora, već kiseoničku podršku“, rekao je dr Joksimović.

On je kazao borska bolnica raspolaže sa šest respiratora i da u ovom trenutku ni jedan kovid pacijent nije na njih povezan.

U prethodna 24 sata stigli su negativni rezutati za tri sobe koje su ranije bile pozitivne, pa je broj aktivnih slučajeva u Boru 86. Za još 29 osoba se rezultati očekuju.

Među zaraženim i zdravstveni radnici

Na konferenciji je rečeno da se virus, i dalje u najvećoj meri, širi među članovima porodica, kao i da među zaraženima ima i zdravstvenih radnika.

„Trenutno ima tri pozitivna zdravstvena radnika i oni su udaljeni iz procesa rada i u izolaciji su. Nisu hospitalizovani, ali su pod nadzorom epidemiološke službe, i oni i njihove porodice „, kazao je dr Joksimović.