Raste izvoz RTB-a, u februaru 22,5 miliona dolara

3
112

Rudarsko-topioničarski basen (RTB) Bor nastavio je trend povećanja izvoza, u februaru ove godine izvezena je roba u vrednosti od 22,5 miliona dolara, saopštila je kompanija.

Izvoz RTB-a prošlog meseca je za 44 odsto više nego u januaru i dvostruko više nego u februaru 2017. godine.

Za veći devizni priliv zaslužnja je veća proizvodnja, porast cene bakra na svetskom tržištu, ali i konstantno povećanje tražnje za “crvenim metalom” iz zemalja u okruženju.

Prihod borske kompanije od prodaje bakra u februaru je iznosio 21,85 miliona dolara, a prodajom srebra, platine, selena, sumporne kiseline i plavog kamena RTB je zaradio dodatnih 711 hiljada dolara.

Prošlog meseca je put Velike Britanije, Hrvatske, Poljske, Nemačke, Italije, Bugarske, Rumunije i Turske otišlo 3.126 tona bakra, 472 kilograma srebra, 1.250 tona sumporne kiseline, 4,2 tone selena i 111 tona plavog kamena, navodi se u saopštenju RTB-a.

(Bor030 / Kolektiv)

3 KOMENTARA

  1. DA LI JE TO TAKO??

    Informacije o radu RTB Bor periodično se menjaju. Najpre udarna vest je bila uspešan rad topionice, najbolji u svetu, zatim basnosnovne uspehe u proizvodnji bakra i ostvarenih bajkovitih profita, da bi sada akcenat se udara na izvoznim rezultatima. Pri tome se izostavljaju ostale aktivnosti i rezultati rada, kao što su jedinični i stavrni troškovi proizvodnje bakra, angažovanost radne snage i trećih lica. Ovakve polovične bajkolaži služe jedino za epp čelnika RTB Bor, od koga polako vlasti dižu ruke.

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here