Rasvetljena velika božićna pljačka bakra iz RTB-a

2
3

Kako su kradljivci u dane božićnih praznika uspeli neopaženo da uđu u krug Topionice i rafinacije, izbegnu obezbeđenje, sigurnosne kamere i iznesu čak 1.410 kilograma bakarnih blokova iz magacina ovog basenskog preduzeća, za sada je – misterija.

Foto: RTB

Kako je moguće da se ukrade roba teška skoro tonu i po, a da to niko na vreme ne primeti ni spreči, pitanje je na koje bi vrlo brzo odgovor trebalo da da Policijska uprava u Boru. Jer, ukradena roba je, njihovom efikasnošću, pronađena u ulici 7. jula istoga dana kada je krađa i prijavljena, preciznije osmog januara uveče. I vraćena je “na mesto zločina” – u magacin Topionice i rafinacije.

Krađa se desila ili na Badnji dan ili na Božić, a magacioner Topionice prijavio je nestanak žaket i taping-blokova osmog januara ujutru. Policiju smo istog trenutka obavestili o krađi i podneli krivičnu prijavu protiv NN počinioca.

Ne želimo da nagađamo scenario po kojem su kradljivci uspeli da iz kruga preduzeća iznesu tako “težak” plen, nadamo se da će to nadležni organi u vrlo kratkom roku otkriti i da će počinioci biti pronađeni i adekvatno kažnjeni.

“Radi kvaliteta dalje istrage, to je sve što o ovom slučaju može da se kaže. Dodao bih samo da će, ukoliko se istragom utvrdi da su kradljivci u ovoj akciji imali logističku podršku radnika RTB-a, svi biti sankcionisani u skladu sa Kolektivnim ugovorom preduzeća i težinom počinjenog dela”, kaže Saša Perišić, pomoćnik generalnog direktora RTB-a Bor za bezbednost na radu.

Vrednost robe koja je bila ukradena iz magacina Topionice je oko dva i po miliona dinara, a reč je o bakarnim blokovima koji se koriste u procesu proizvodnje. Jedan taping-blok težak je oko 200 kilograma, a žaket-blok blizu 700 kilograma.

(Gorica Tončev Vasilić)

2 KOMENTARA

  1. Da nije zalosno bilo bi smesno. Rukovodioci rtb-a su ukinuli mesto strazarima samo dan pre toga uz obrazlozenje da nisu potrebni, i onda se pitamo ko je ukrao. Pa nije ih sramota da sacekaju bar nedelju dana da ne bude sumnjivo ali nekome se zuri. Lopove trazite u svojim redovima.

  2. JOŠ JEDAN SOSIN UMIŠLJENI PREVID??

    Naslov “Rasvetljena krađa bakra iz pogona RTB-a”, a pitanje je šta je to rasvetljeno, kada su našli bakar gde ga ostavili pozajmljivači, a ne zna se ko i kada je pozajmio 1,4 tona bakra. Najveći krivac za krađu opreme i repromaterijala nesporno je čelnik RTB Bor. On je zatvorio firmu za obezbeđenje imovine RTB Bor, “Zaštita”, a doveo je obezbeđenje iz Beograda “INEX PLUS”, vlasništvo njegovih pajtaša iz Beograda i Holandije. Po pitanju zloupotrebu položaja i mnogih kriminalnih radnji treba da pravi društvo Dinkiću, jer po pitanju RTB Bor zajednički su ga upropašćavali, da bi ga sada Sosa uništio, a to Vlada niti vidi niti haje.

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here