Rasvetljeno više krivičnih dela na području istočne Srbije

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru rasvetlili su pet krađa, tri teške krađe i razbojništvo izvršene na područjima Knjaževca i Sokobanje.

Sumnja se da se maloletnik iz Knjaževca ušunjavao u stanove i kuće iz kojih je protivpravno prisvajao novčanike sa novcem i ličnim dokumentima, mobilni telefon i tablet. Materijalna šteta pričinjena ovim krivičnim delima procenjuje se na oko 170.000 dinara.

Sumnja se da je I. N. (39) iz Sokobanje obio kladionicu, servis mobilnih telefona i zlataru iz kojih je uzeo novac i dva lap topa. Na ovaj način, vlasnicima je pričinjena šteta koja se procenjuje na oko 75.000 dinara.

On se tereti i da je na ulici u Sokobanji udario četrdesettrogodišnjeg sugrađanina, nanevši mu lake telesne povrede, i oteo mu mobilni telefon.

Policija je, po ovlašćenju osnovnog javnog tužioca, odredila zadržavanje do 48 sati I. N, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio teške krađe i razbojništvo. On će u zakonskom roku biti sproveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Aleksincu.

(PU Zaječar)