Realizovana radionica „Upotrebi znanje – pokreni Start-ap“

U okviru projekta „Podizanje i jačanje kapaciteta regionalnih inovacionih startap centara“, koji se realizuje uz podršku Naučno tehnološkog parka Niš i Biznis inkubator centra u Domu omladine Bor održana radionica pod nazivom „Upotrebi znanje – pokreni Start-ap.“

Ovo je prva od ukupno četiri planirane radionice u okviru ovog projekta.

Radionicu je otvorio član Gradskog veća Srećko Zdravković, koji je predstavio projekat i najavio osnivanje budućeg Start-ap centra.

„Evropski fond odobrio je ranije napisan i podnet projekat opremanja i adaptacije prostora, a kako je i zvanično stiglo pismo da je projekat odobren od strane evropskog programa EUPRO+, sada to javno i saopštavamo građanstvu“, rekao je Zdravković.

Više od 40 mladih pokazalo je interesovanje za startap preduzetništvo. Prisutni su imali priliku da saznaju više o mogućnostima i izazovima koje donosi samostalni biznis, kao i o ključnim koracima za pokretanje uspešnog startapa.

Takođe, imali su mogućnost i da iznesu svoje ideje, a zatim i da kroz interaktivnu radionicu razgovaraju o njima. Predavač na radionici bio je Zoran Milojević, profesor i osnivač Obrazovno kreativnog centra.

Projekat „Podizanje i jačanje kapaciteta Regionalnih inovacionih startap centara“ ima za cilj informisanje i edukaciju, kao i stvaranje podsticajnog okruženja za razvoj inovacija i pokretanje samostalnog biznisa, čime će se dugoročno doprineti razvoju lokalne privrede.