Rebalansom budžeta Srbije do koridora “Istok”?

3
69

Koridor “Istok” predstavlja putni pravac dužine 138 km, koji bi povezivao Požarevac i granični prelaz Mokranje kod Negotina, a prolazio bi pored Kučeva, Majdanpeka i Bora. Na predstojećem rebalansu budžeta Republike Srbije krajem oktobra za podršku projektu založiće se 12 narodnih poslanika, koji dolaze sa područja na kojima bi autoput bio izgrađen. 

Ilustracija / Foto: D. Dozet
Ilustracija / Foto: D. Dozet

Rebalansom budžeta naše zemlje, koji je predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković najavila za kraj oktobra, postoji mogućnost da se konačno političkom odlukom doprinese obezbeđivanju početnog finansiranja prvog autoputa u istočnom delu Srbije.

Kako ističe Nenad Čolović, autor i inicijator ovog projekta, auto-put bi doprineo potpunom ekonomskom preporodu totalno ruinirane istočne Srbije. On navodi da političku odluku o tome donose narodni poslanici Skupštine Srbije,  ali i ističe da su oni sada potpuno upućeni u strateški značaj koridora “Istok” za Republiku Srbiju.

Inače, dokumentacija o razvoju ovog koridora predata je i ministarki građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture  Zorani Mihajlovic. Zaključak ministarke Mihajlović nakon Čolovićeve veoma kratke argumentacije bio je i više nego konkretan: “Sve je jasno”.

Tom prilikom pomoćnik ministarke Miodrag Jocić istakao je da postoji niz uspešnih aktivnosti ovog ministarstva preduzetih u cilju pozicioniranja koridora “Istok” na mapi koridora Evropske unije, te da će ministarstvo nastaviti da radi na ovakvim aktivnostima u narednom periodu.

 

 

3 KOMENTARA

  1. Kao i za Borsku Inicijativu na cijem sajtu su detaljne novosti i ceo cirkularni dopis o ms koridoru istok

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here