Rekonstruisani sportski tereni u Šarbanovcu i Zlotu

Završena je rekonstrukcija i asfaltiranje igrališta i sportskih terena Osnovne škole “Stanoje Miljković” u Šarbanovcu.

Asfaltom je u Šarbanovcu prekriveno 1.200 kvadratnih metara sportskih terena, kao i prilazni put. Time je završena rekonstrukcija i asfaltiranje sportskih terena i igrališta škole „Stanoje Miljković“.

“Završili smo asfaltiranje igrališta i sportskih terena u dogovoru sa Savetom mesne zajednice ovog sela, a nastavljamo uređenjem igrališta, ne samo ovde u Šarbanovcu nego i u gradu, tamo gde postoje tehničke mogućnosti da se taj posao radi”, rekao je gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić.

Nedavno su, inače, u okviru uređenja infrastrukture sela asfaltirani i sportski tereni u centru Zlota, a kako ističu nadležni na tome se neće stati, do kraja ove godine biće nastavljene i druge aktivnosti na uređenju dečjih igrališta sa kojima su u Boru počeli prošle godine.

“Jedan od zadataka lokalne samouprave je da podignemo i kvalitet infrastrukture kada su u pitanju dečja igrališta koja su mesta gde i mladi i deca mogu provesti svoje vreme. Uporedo sa ovim nastavićemo do kraja godine i sa uređenjem dečijih igrališta. Određeni broj rekvizita je nabavljen i oni će u zavisnosti od vremenskih uslova i dinamike, jer veliki broj dečijih igrališta imamo u Boru, biti ugrađeni. Uporedo sa tim će se raditi i rekonstrukcije, farbanje, uređenje ograda oko dečjih igrališta po seoskim i gradskim mesnim zajednicama”, kaže gradonačelnik.