Rekonstrukcija krova na bazenima u Boru, rok za završetak radova do sredine oktobra

U borskom Sportskom centru „Bobana Momčilović Veličković“ u toku je obimna rekonstrukcija zatvorenih bazena. Menja se celokupna krovna podkonstrukcija i dosadašnja izolacija, nakon čega će biti postavljeni novi aluminijumski krovni paneli sa izolacijom.

Nadležni kažu da ovaj projekat ima za cilj dugoročno rešenje problema s krovom na zatvorenim bazenima.

Kako je naveo gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić, ovo je prva ozbiljnija investicija u sportski centar nakon 50 godina.

„Radimo na dva velika projekta – novi sistem klimatizacije i zamena podkrovne konstrukcije. Novi sistem klimatizacije će smanjiti vlažnost vazduha i povećati temperaturu unutar bazena, što je ključno za kupače i sportske klubove, poput vaterpolo i plivačkih timova“, istakao je Milikić.

Rekonstrukcija krovne konstrukcije obuhvata uklanjanje stare konstrukcije, zadržavanje bakarnog pokrivača i postavljanje novih zaštitnih sistema. Ovim radovima biće rešen dugogodišnji problem sa temperaturom i uslovima na bazenima.

Ukupna vrednost oba projekta je oko 60 miliona dinara.

Pored navedenih radova, planirano je i postavljanje toplotnih pumpi koje će omogućiti zagrevanje vode u bazenima čak i kada gradska toplana nije u funkciji, što će omogućiti kontinuirano korišćenje bazena tokom cele godine.

Završetak svih započetih radova na zatvorenim bazenima očekuje se do sredine oktobra.

Izgradnja akva parka, koja je takođe u toku, teče po planu i očekuje se da bude završena do početka naredne kupališne sezone.

Gradonačelnik Milikić je izrazio zadovoljstvo trenutnim tokom radova i najavio drugu fazu projekta za narednu godinu.

Takođe, u planu je da se pojača prevoz ka Borskom jezeru kako bi se smanjile gužve u autobusima, posebno u vreme kada se građani vraćaju sa posla.