Remont parne sirene – sirena za uzbunu označava početak radnog vremena

2
192

Umesto parne sirene, na čiji zvuk su građani Bora navikli, u uobičajno vreme (u 6, 6.45, 7, 15 i 23 sata) oglašavaće se električna sirena, nalik onima za uzbunjivanje, saopšteno je iz Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor.

Zbog remonta rudničke (parne) sirene i instalacija za paru, od 20. septembra u 15 časova, u Boru se u uobičajenim terminima pred početak smena oglašava električna sirena čiji je zvuk sasvim drugačiji, nalik sirenama za uzbunjivanje i obaveštavanje građana.

Kako je za list “Kolektiv” rekao Boban Njagulović, rukovodilac energetike Topionice i rafinacije bakra, u tom trenutku jedino takve su mogle da se obezbede na tržištu i instaliraju kao rezervno rešenje umesto stare i dotrajale parne sirene.

“Dok ne završimo reparaciju parne sirene, instalacija i cevovoda za paru, i narednih dana će se oglašavati električna sirena”, istakao je Njagulović.

Prema pisanju “Kolekiv” električna sirena će se koristiti u narednom periodu kao alternativni izbor kada u sistemu ne postoje uslovi za rad parne sirene.

(Bor030 / Kolektiv)

2 KOMENTARA

  1. Ja se prepao jos pre neki dan mislim ili je Kim napravio pizdariju sa Amerima ili neki otrovni gasovi iz RTB -a .

  2. Remont parne sirene u RTB Bor će potrajati i biće završen u rekordnom kratkom ili dugom roku i neće koštati RTB Bor ništa, još će zaraditi, uštedeće na paru. Bez zvuka sirene, zapošljeni neće znati kada da pođu na posao i kada se vrate kući. Umesto remonta sirene, bolje je bilo da izvrše remon mozga čelnika, kako bi se vratio u libelu.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime