Repertoar bioskopa „Zvezda“

http://film.krstarica.com/typo3temp/pics/2_ac76e1ae0b.jpgOd 21. do 23. aprila od 18 h i 20 h prikazivaće se komedija "Asteriks na Olimpijadi". Cena ulaznice iznosi 100 din. Film "Legenda o jezeru" uskoro sledi.
 

Glavne uloge: Klovis Kornijak (Clovis Cornillac), Žerar Depardje (Gerard Depardieu), Alen Delon (Alain Delon), Benoa Poelvord (Benoit Poelvoorde), Stefan Ruso (Stephane Rousseau), Vanesa Hesler (Vannessa Hessler), Zinedin Zidan (Zinedine Zidan), Toni Parker (Tony Parker), Mihael Šumaher (Michael Schumacher)
 
SINOPSIS

Priča se vrti oko malog galskog sela na britanskoj obali, koje se opire rimskim osvajačima 50. godine pre nove ere. Četiri rimska vojna utvrđenja okružuju selo, ali mali Gali ih uvek nekako nadmudre. Kao i Francuzi, Gali u svom selu provode vreme u svađi i jelu, ali kad se opasnost približi, nastupaju kao jedan i uz pomoć magije (tačnije, magičnog napitka) uvek pobede neprijatelja.

Večita borba Asteriksa protiv Cezara, kolonizatora, koja je simbol francuske nezavisnosti, ovog puta pretvara se u časnu borbu u olimpijskom selu. Olimpijske igre nastale su nakon što je Rim pokorio Grčku, 400. godine, ali su autori filma pustili mašti na volju, dajući Asteriksu ulogu spasitelja Olimpijade i grčke časti.

Priča o galskim junacima koji putuju u Grčku na Olimpijadu prepliće se s pričom o zabranjenoj ljubavi između grčke princeze Irine i galskog junaka neveštog u sportu – Doludilusa. Osvajanjem Olimpijade Asteriks i Obeliks pomoći će svom sunarodniku koji se bori protiv svemoćnog Bruta – bez čarobnog napitka.

 
Izvor: Krstarica