Repertoar bioskopa „Zvezda“: Film „Zulu“

U borskom bioskopu „Zvezda“ od 29. januara do 1. februara u terminu od 20 sati prikazivaće se krimi drama „Zulu“. Cena ulaznice za filmske projekcija je 200 dinara.

film-zulu

Ali Sokhela (Forest Vitaker) je šef odeljenja za istrage ubistava južnoafričke policije u Kejptaunu. Kao dete je jedva pobegao od militantnih jedinica koje su bile u ratu sa Afričkim nacionalnim kongresom Nelsona Mendele. Mališan i njegova majka izbegli su masakr, ali su psihološki ožiljci ostali. Sokhela radi sa detektivom problematičnog karaktera Brajanom Epkinom (Orlando Blum), koji nakon razvoda tone u more alkohola.

Istraga ubistva osamnaestogodišnje devojke iz višeg staleža komplikuje se nakon ubistva kolege policajca pred njihovim očima. Ubrzo nakon toga, daljom istragom pronalaze vezu ubistva mlade žene sa trgovinom nove ilegalne supstance koja je postala dostupna na ulicama Kejptauna. Život Alija i Brajana dobija novo ubrzanje i mnogo opasniji tok.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=G4LB6RQXp1w[/youtube]

Žanr: krimi drama, triler
Trajanje: 110 min.
Glavne uloge: Orlando Blum (Orlando Bloom), Forest Vitaker (Forest Whitaker), Tanja van Gran (Tanya van Graan)
Scenario: Džerom Sale (Jerome Salle), Džulijen Rapenau (Julien Rappeneau), Karil Fere (Caryl Ferey), knjiga
Režija: Žerom Sale

Informacije na telefone: Centar za kulturu 030/424-546 ( od 8 do 14 sati) – Bioskop ,,Zvezda“ 030/421-259 ( od 17 do 21 sat)