Repertoar bioskopa „Zvezda“ od 10. do 16. februara

Od 10 do 16. februara u bioskopu „Zvezda“ prikazivaće se domaći film „Odumiranje“ u 19 i 21 sat. Cena ulaznice filmskih projekcija je 250 dinara.

Odumiranje

http://bioskop.andricgrad.com/
http://bioskop.andricgrad.com/

Žanr: drama
Trajanje: 108 min.
Glavne uloge:  Branislav Trifunović, Boris Isaković, Dara Džokić, Emir Hadžihafizbegović, Jasna Đuričić, Novak Bilbija, Milica Janevska
Scenario: Dušan Spasojević
Režija: Miloš Pušić

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=xzl3V5gNo4c[/youtube]

Sinopis: Posle nekoliko mučnih godina života u Beogradu, provedenih na teškim poslovima i praćenih besparicom, 28-godišnji Janko vraća se u svoje zabito i opustelo planinsko selo sa namerom da proda zemlju i ode u Nemačku, verujući da će se tako izbaviti nevolja i konačno izboriti za svoje mesto pod suncem. Njegova usamljena majka Milica, pedesetogodišnjakinja koja već dugo živi u nadi da će se Janko vratiti, dovesti ženu i osnovati porodicu, ne samo da će se njegovoj nameri usprotiviti nego će i učiniti sve da njen sin od te namere odustane. I pored toga što će ga Milica snagom majčinske ljubavi ubeđivati da ostane i pokuša da živi na svojoj zemlji i od svoje zemlje, Janko neće odustati od svog plana. Otići će u nepoznato, dok će Milica, bolesna od tuge za sinom, ostati sama na svojoj zemlji. Ostalo je misao koja prožima ljude i predele – odumiranje.