Repertoar bioskopa „Zvezda“ od 11. do 17.novembra

Od 11. do 17.novembra u bioskopu „Zvezda“ prikazivaće se: crtani  film „Zambezija″ u 19 časova,  i akciono-avanturistički film „Vulverin“ u 21 sat. Cena pojedinačne ulaznice je 150 dinara. Za organizovane posete preko 10 ljudi, cena karte iznosi 100 dinara.

Zambezija

kvart.rs
kvart.rs

Žanranimirani, sinhronizovan
Trajanje:83 min.
Premisa: Raj za sva pernata stvorenja!
Glavne uloge: Džeremi Suarez (Jeremy Suarez), Semjuel L. Džekson (Samuel L. Jackson), Džef Goldblum (Jeff Goldblum), Leonard Nimoj (Leonard Nimoy)
Scenario:Kamila Bubna Kastelic (Camilla Bubna-Kasteliz), Endru Kuk (Andrew Cook), Rafaela dele Done (Raffaella Delle Donne), Tom Keni (Tom Kenny), Lindzi van Blerk (Lindsay van Blerk), Kiel Marej (Kiel Murray), Brent Palmer (Brent Palmer), Nik Rabinovic (Nik Rabinowitz), Entoni Silverston (Anthony Silverston), Vejn Tornli (Wayne Thornley)
Režija:Vejn Tornli (Wayne Thornley)
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=cYOlNXk_Oow[/youtube]
SINOPSIS:Kai (Džeremi Suarez je naivan i hrabar mladi soko koji otkriva istinu o svom poreklu i, braneći Zambeziju, grad ptica, uči da bude deo zajednice. Odrastajući, Kai se silno dosađuje i oseća se usamljenim jer živi daleko od drugih, samo sa strogim ocem. Njegov otac Tendai (Semjuel L. Džekson) brani mu da napusti granice Katungua, ali Kai veruje da život može da ponudi više od toga. Tokom svađe Kai otkriva da njegov otac zna sve o Zambeziji i da je čak i sam bio tamo. Oseća se prevarenim i kreće na put. Stigavši do veličanstvenog baobaba uz Viktorijine vodopade, Kai ostaje zadivljen pticama iz cele Afrike koje se pripremaju za proslavu proleća. Novi prijatelji su mu Ezi, koji mu pomaže da se snađe, kao i predivna Zoe (Abigejl Breslin), čiji je očuh Sekuru (Leonard Nimoj) osnovao Zambeziju. Iako nije ostavio dobar prvi utisak, svojim letačkim sposobnostima zaslužuje mesto među Orkanima, pripadnicima elitne odbrambene patrole najboljih letača Zambezije. Istovremeno, jato marabu roda udružuje se s iguanom po imenu Budzo u želji da preuzmu kontrolu nad gradom. Budzo zarobljava Kaijevog oca i brojne ptičice. Da bi ih oslobodio, Kai mora da se suoči sa sopstvenom prošlošću i da nauči da, bez obzira na to koliko brza i talentovana letačica bila, nijedna ptica ne može sve sama.

Vulverin

schmoesknow.com
schmoesknow.com

Žanr:akcija, avantura, fantazija
Trajanje:126 min.
Premisa: Kad je najranjiviji – tada je najopasniji!
Glavne uloge:Hju Džekmen (Hugh Jackman), Rila Fukušima (Rila Fukushima), Vil Jun Li (Will Yun Lee), Svetlana Kodčenkova (Svetlana Khodchenkova), Famke Jansen (Famke Janssen)
Scenario:Mark Bombak (Mark Bomback), Skot Frenk (Scott Frank), Kristofer Makvori (Christopher McQuarrie)
Režija: Džems Mangold (James Mangold)
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=g7kdUy5_WlI[/youtube]
SINOPSIS:Zasnovana na kultnom stripu, ova epska avantura vodi Vulverina (Hju Džekmen), najpoznatijeg junaka iz X-men sveta, u savremeni Japan. U ovom nepoznatom svetu on se suočava sa svojim arhineprijateljem u bici na život i smrt koja će ga zauvek promeniti. Prvi put ranjiv, Vulverin se suočava ne samo sa smrtonosnim samurajskim čelikom već i sa samim sobom. Iz unutrašnje borbe protiv sopstvene besmrtnosti on izlazi moćniji nego ikada ranije.

Prava na izmene reperoara zadržava Ustanova „Centar za kulturu opštine Bor“