Repertoar bioskopa „Zvezda“ od 24. do 30. juna – „Trans“

0
37

Od 24. do 30. juna 2013. godine, u borskom bioskopu „Zvezda“, prikazivaće se film „Trans“ u terminima od 19 i 21h. Cena pojedinačne ulaznice je 150 dinara.

film-trans

Žanr: triler, krimi, drama
Trajanje: 101 min.
Uloge: Džems Makavoj (James McAvoy), Rozario Doson (Rosario Dawson), Vensan Kasel (Vincent Cassel)
Scenario: Džo Ahern (Joe Ahearne), Džon Hodž (John Hodge)
Režija: Deni Bojl (Danny Boyle)

Sinopsis: Sajmon je trgovac umetničkim delima koji se udružuje s kriminalnom bandom kako bi ukrali sliku vrednu milione dolara. Nakon što je, usred velike pljačke, pretrpeo udarac u glavu, Sajmon se budi sa izgubljenim pamćenjem. Kako bi pronašao izgubljenu sliku, udružuje se s hipnotizerom. Ulozi rastu dok se magle granice između želja, stvarnosti i hipnotičke sugestije.

O filmu: Novo ostvarenje oskarovca Denija Bojla je psihološki triler “Trans”, u kom glavne uloge igraju Džems Makavoj, Rozario Doson i Vensan Kasel, a Deni Bojl je iza kamere okupio i stare saradnike. Angažovao je Rika Smita, člana grupe “Underworld”, koji je, nakon “Trejnspotinga”, “Plaže” i ceremonije otvaranja Olimpijskih igara 2012, bio zadužen za muziku i na ovom projektu. Scenario je radio Džon Hodž, nominovan za Oskara za film “Trejnspoting”; Bojl je s njim sarađivao i na filmovima “Sasvim neobičan život”, “Malo ubistvo među prijateljima” i “Plaža”.

“Hteli smo da stvorimo konstantnu neizvesnost među likovima u odnosu na istinu. Glavni likovi moraju bukvalno da se oslanjaju na ono što ostali kažu i rade kako bi saznali šta se dešava. Naravno, sve što neko radi ili govori je ili laž ili manipulacija, u najmanju ruku nepouzdano. Tako su protagonisti filma zarobljeni u sopstvenoj slagalici. U tome leži izazov za njih i zabava za publiku – u pokušaju da reše slagalicu”, kaže Hodž.POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime