Repertoar bioskopa ,,Zvezda“ od 25. aprila do 5. maja

Od 25. aprila do 1. maja 2013. godine prikazivaće se film ,,Krugovi“ u 18 i 20 sati, a od 29. aprila do 5. maja 2013. godine prikazivaće se crtani film ,,Zvončica i tajna krila“ u 16 sati. Cena ulaznice za bioskop je 150 dinara, a za organizovane posete (minimum 15 pozivnica), cena ulaznice je 100 dinara.

Film: Krugovi

krugovi

Žanr: Drama
Scenario: Srđan Koljević, Melina Pota Koljević
Režija: Srdan Golubović
Glavne uloge: Nebojša Glogovac, Emir Hadžihafizbegović, Hristina Popović, Vuk Kostić, Aleksandar Berček, Leon Lučev, Nikola Rakočevi

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=TgaE7y8QjT0[/youtube]

Sinopis: Film govori o posledicama jednog herojskog čina i o ljudima koji pokušavaju da izađu iz začaranog kruga dogadaja koji im je obeležio život. Kroz film se postavlja pitanje da li je herojsko delo uzaludna žrtva, ili, kao kamen bačen na površinu vode proizvodi krugove koji se šire kroz vreme i prostor podstičući nas da činimo nova dobra dela.
Tri paralelne priče odvijaju se u Beogradu, Nemačkoj i Trebinju danas prateći likove koji su, kao svedoci događaja iz prošlosti, motivisani da donose odluke koje će im promeniti živote. Nebojša, svedok događaja u kom je stradao njegov najbolji prijatelj, prevazilazi grižu savesti suočavajući se sa ubicom svog prijatelja. Haris, koji život duguje junaku koji se žrtvovao za njega, dug vraća rizikujući sve i pomažući ugroženoj ženi, a sin jednog od ubica u susretu sa ocem stradalog heroja otvara put za prevazilaženje tragične prošlosti.

Crtani film: Zvončica i tajna krila

Zvončica

Žanr: animirana akcija, porodični, sinhronizovan,
Trajanje: 75 min.
Glavne uloge u sinhronizaciji:Snežana Jeremić, Doris Radić, Paulina Manov, Jadranka Bugarski, Isidora Minić
Glavne uloge: Timoti Dalton (Timothy Dalton), Lusi Hejl (Lucy Hale), Megan Hilti (Megan Hilty)
Scenario: Roberts Ganavej (Roberts Gannaway), Pegi Holms (Peggy Holmes)
Režija: Roberts Ganavej (Roberts Gannaway), Pegi Holms (Peggy Holmes)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=U92TFAg3y8g[/youtube]

Sinopis: Za Zvončicu i ostale vile iz toplih godišnjih doba Zimska šuma predstavlja misteriozno i zabranjeno mesto. Tople vile ne smeju da prelaze u svet zimskih vila i obratno jer će tako rizikovati da unište krila. Međutim, pošto ne može da iskontroliše svoju radoznalost, Zvončica će krišom preći granicu i ući u zimu, gde će se nešto neverovatno desiti – njena krila će početi da svetlucaju i sijaju. Ona će zaštititi krila toplim ogrtačem i ući će dublje u misterioznu Zimsku šumu, gde će upoznati Zimzelenku, ledenu vilu, čija će krila takođe početi da svetlucaju kad joj se Zvonce približi. Uz pomoć Čuvarka, ekscentričnog, ali mudrog vilenjaka, Zvončica i Zimzelenka će otkriti zašto dele ovu neobičnu i veličanstvenu povezanost – one su rođene iz istog bebinog smeha, ali ih je vetar oduvao na različite strane. Njihova identična krila mogu da znače samo jedno – one su sestre.
Kad se konačno ponovo sretnu, neverovatno prijateljstvo će procvetati i njih dve će postati nerazdvojne. Međutim, uprkos upozorenjima, Zvončica i Zimzelenka su odlučne u tome da ostanu zajedno. Zimka će pokazati Zvoncetu svoj zimski svet i upoznaće je sa svojim drugaricama, zimskim vilama; dok će Zvonce napraviti pokretnu mašinu koja pravi sneg i tako će omogućiti Zimki da je poseti u toploj Dolini vila. Međutim, njih dve neće moći da nadmudre prirodu. Ta mašina za pravljenje snega dovešće u opasnost tople krajeve Doline vila, a užasna hladnoća zapretiće da uništi drvo s vilinskim prahom. Sestre će morati da ujedine tople i zimske vile – u trci s vremenom.