Repertoar bioskopa „Zvezda“ (od 7. do 11. marta)

Od 7. do 11. marta u bioskopu „Zvezda“ prikazivaće se crtani film „Vreme je za grudvanje“ od 18 sati i film „Palme u snegu“ od 20 sati. Cena ulaznice za bioskopske projekcije iznosi 200 dinara.

Vreme je za grudvanje

film-vreme-je-za-grudvanje

U želji da se razonode tokom zimskog raspusta, deca iz zabačenog i snegom prekrivenog sela odlučuju da organizuju masovnu „grudvanijadu“. Jedanaestogošnjaci, Luka i Sofija, postaju „generali“ sukobljenih strana. Sofija, koja se tek doselila u mesto, želi da „pokaže“ svom suparniku da su i devojčice sposobne da vode bitke. Ali, ono što je započelo kao dečja igrarija ubrzo postaje pravi rat, jer Luka svoju ulogu doživljava sve ozbiljnije. Luda zabava okončava se tragičnim događajem, a Luka na kraju priznaje svoj udeo u tome. Osmeh se, međutim, vraća na lica mališana kad se dogovore da zajedničkim snagama napadnu snežnu tvrđavu i sruše je do temelja, umesto što će se boriti jedni protiv drugih.

Žanr: animirani, komedija, porodični, sinhronizovan
Trajanje: 80 minuta
Zemlja porekla: Francuska

Glavne uloge u sinhronizaciji: Vuk Bulatović, Mia Trifunović, Nikola Todorović, Una Lakićević
Glavne uloge: Angela Galuppo, Mariloup Wolfe, Lucinda Davis

Scenario: Normand Canac-Marquis, Roger Cantin, Paul Risacher, Danyele Patenaude

Režija sinhronizacije: Nikola Bulatović
Režija: Jean-Francois Pouliot, Francois Brisson

Palme u snegu

film-palme-u-snegu

Film je zasnovan na istoimenom romanu spisateljice Luz Gabas. Ovo ostvarenje govori o odrastanju dvojice muškaraca na afričkim plantažama kakaoa, gde su mnogi Španci u kolonijalno doba potražili bolje sutra. Novela je objavljena 2012. i za kratko vreme je, sa tiražom od 500.000 primeraka, postala bestseler. Autorki su kao inspiracija poslužila iskustva španskih doseljenika, koji su na Bioko došli sa snovima o lepšoj budućnosti. Zanimljivo je to da su se u stvarnom životu među njima našli otac, kao i deda i baba Gabasove, koji su zajedno sa ostalim kolonistima radili na tamošnjim plantažama kakaoa, napustivši selo u zavejanim planinama.

Žanr: romantična drama
Trajanje: 163 minuta
Zemlja porekla: Španija

Glavne uloge: Laia Costa, Mario Kasas (Mario Casas), Adriana Ugarte
Scenario: Sergio G. Sanchez, Luz Gabas (roman)
Režija: Fernando Gonzales Molina (Fernando Gonzalez Molina)