Rešena otmica u Boru, devojka oslobođena, otmičar uhapšen

Zbog sumnje da je juče oko 14 časova oteo svoju devojku I.N. (37), zaključao je u stan svog prijatelja u stanu u Ulici Moše Pijade i prislanjao joj pištolj na čelo, pretivši da će je ubiti, policija je juče, nakon jednosatnih pregovora, lišila slobode I.V. (29) iz Bora.

policija-uniforma

Sve je, po saznanjima našeg lista, počelo juče oko devet časova, kada je I.V. pozvao svoju devojku I. N. i njenu prijateljicu S. J. (33) u stan svog prijatelja V. S. (33). Tu je počeo da preti svojoj devojci, koja je želela da raskine sa njim jer ju je često tukao i maltretirao, da će je ubiti ukoliko se odluči na taj korak. A, onda je sa pretnji prešao na dela.

Kako saznajemo, I. V. je najpre brutalno pretukao svoju devojku, nakon čega joj je prislanjao pištolj ’’tetejac’’ na čelo, pretivši da će joj ’’prosvirati mozak’’. S.J. je pokušala da ga spreči, ali je I. V. i nju udario, rekavši joj da se smiri inače će i ona ’’loše proći’’.

I. V. je svoju devojku mučio nekoliko sati. Nisu pomagala njena preklinjanja da je ostavi, kao ni molbe S.J. i V. S. da pusti I. N. Nasilnik je nastavio da maltretira i tuče devojku, povremeno joj prislanjajući puštolj na čelo.

U jednom trenutku, drugarica nesrećne devojke je iskoristila nepažnju nasilnika i pobegla. Odmah je o svemu obavestila policiju, čije su patrole u rekordnom roku stigle na lice mesta. Organi reda su se popeli na sprat, do stana u kome je, uz pretnju oružjem, I. V. držao zatočenu I. N. U početku nasilnik je odbijao svaki razgovor sa policijom, pretivši da će je ubiti ako policija pokuša da uđe u stan.

Međutim, nakon jednočasovnih pregovora i ubeđivanja, I.V. je, ipak, rešio da se preda. Otvorio je vrata stana i sa rukama iznad glave izašao napolje. Policajci su ga odmah oborili na zemlju i pretresli ga, ali kod njega nisu pronašli pištolj.

„Tetejac“ je, kako se ispostavilo, bio sakriven u stanu.

Po informacijama do kojih smo došli, I. V. je priveden u Policijsku upravu u Boru i brani se da su S. J. i njegova devojka sve izmislile ’’kako bi mu napakostili’’. Hitna pomoć je ubrzo, nakon što je nasilnik priveden, ušla u stan i u tu, u šoku, pronašla I. N. koja je odmah zbrinuta u lokalnoj bolnici i njeno se stanje prati.

Nezvanično, I. V. je stari znanac policije. U svom dosijeu ima razbojništva, nasilnička ponašanja, ali i napad na ovlašćena službena lica uprilikom obavljanja službene dužnosti. Nakon saslušanja, biće poznato da kako će biti okvalifikovano ovo delo, kao i da li će protiv I. V. biti odrđen pritvor.

(Novosti / Lj. Trifunović)