Rezultati parlamentarnih izbora u Boru

4
75

Na vanrednim parlamentarnim izborima u Boru glasalo je 58,87 odsto od ukupno 45.188 upisanih birača u birački spisak. Prema podacima Opštinske izborne komisije, najviše glasova – 13.832 (51,99%) dobila je koalicija predvođena Srpskom naprednom strankom, sledi je koalicija oko SPS-a sa 3.971 glasom.

izbori2014-pokrivalica-1

Kao i u ostatku Srbije, ubedljivu pobedu u Boru na parlamentarnim izborima ostvarila je lista Aleksandar Vučić – Budućnost u koju verujemo (Srpska napredna stranka, Socijaldemokratska partija Srbije, Nova Srbija, Srpski pokret obnove, Pokret socijalista) za kojoj je podršku dalo 13.832 (51,99 %) Borana.

Skoro 3 ipo puta manje glasova imala je lista Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije (SPS), Partija ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS), Jedinstvena Srbija (JS). Koalicija koju je predvodio aktuelni premijer Vlade Ivica Dačić u Boru je dobila 3.971 (14,93 %) glas.

Koaliciona lista BORIS TADIĆ – Nova demokratska stranka – Zeleni, LSV – Nenad Čanak, Zajedno za Srbiju, VMDK, Zajedno za Vojvodinu, Demokratska levica Roma ostvarila je treći rezultat u Boru sa dobijenih 1.690 (6,35 %) glasova.

Više od hiljadu glasova u Boru dobili su još Ujedinjeni regioni Srbije – Mlađan Dinkić, kojima 1.581 (5,49 %) glas Borana nije pomogao da pređu republički cenzus.

Za Dveri – Boško Obradović glas je dalo 979 (3,68 %) građana Bora.

Lista Sa Demokratskom strankom za demokratsku Srbiju dobila je 966 (3,63 %) glasova.

Demokratska stranka Srbije – Vojislav Koštunica / 863 glasova, odnosno 3,24 %.
Čedomir Jovanović – LDP, BDZS, SDU / 861 (3,24 %)
Dosta je bilo – Saša Radulović / 331 (1,24 %)
Srpska radikalna stranka – DR Vojislav Šešelj / 328 (1,23 %)

Ostalih 9 lista osvojile su ukupno 331 glas glas, odnosno 1,25 %.

Na vanrednim parlamentarnim izborima u Boru bilo je 902 nevažeća listića.4 KOMENTARA

  1. Dakle, U SKLADU sa obecanim ZA KRAJ SERIJE …. SAMO o sportu ,kuturi i razonodi…STRANACKA OLIMPIJADA JE ZAVRSENA,KULTURNO UZDIZANJE NASIH POLITICKIH SAZNANJA JE USPELO,VREME JE DA SE RAZONODIMO UZ POLITICKA OBJASNJENJA,ANALIZE ,OPRAVDANJA,OBECANJA… Uzgred, I KAO POTPUNO NEBITNO u poredjenju sa prethodno napisanim…. BOR NEMA STATUS GRADA….NALAZI SE 😯 KM OD NAJBLIZEG AUTO PUTA…..CELA SRBIJA CEKA RASPLET AFERA OKO RTB BOR…… U BORU I DALJE IMA VISE OD 6000 NEZAPOSLENIH NA 38000 STANOVNIKA….I NIKO OD BORANA NIJE NAPISAO, NA OVOM BORSKOM PORTALU, NI JEDNU JEDINU KONKRETNU REC,POTPUNO JE NEBITNO DA LI PODRSKU ILI KRITIKU, NI O JEDNOJ OD OVIH NEBITNIH TEMA….Osim VAPAJA jedne instrumentalizovane gospodje za cenzurom…i primdbe,opravdane, administratora zbog mog pisanja velikih slova…. Sto U POTPUNOSTI SVE GOVORI O AMBIJENTU U BORU….KOJI SE ,ZA NEUPUCENE, NALAZI U DEMOKRATSKI OSLOBODJENOJ SRBII ,U EVROPI….I U 21 VEKU……Mozda za kraj ,posto NA MOJU ,ISKRENO,VELIKU ZALOST nisam u mogucnosti da Boranima posaljem VREMEPLOV KOJI BI IH DOVEO 30 GODINA NAPRED… U SADASNJOST….samo podsecanje na ono sto su nekada mozda znali…pa zaboravili… ,,Svaka bitka se prvo dobija u srcu.,, Srecno.

  2. ….i posto je vidim,posle cenzure,u BORU gramamatika NAJVAZNIJA,da pokusam da i tu dam mali doprinos…jer upravo idem na jedan dosta dug put….Igore,naslov Vaseg prethodnog clanka ,,….jos pet LISTE ,, Mnozina od imenice LISTA… Vam je pogresna…..PRAVILNO se pise …,,jos pet LISTA,, Ali forma je UVEK TOTALNO NEBITNA u odnosu na sadrzaj…. Odoh. cao.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime