Rezultati trinaestog kola fudbalske Zone „Istok“

Minulog vikenda na terenima Istočne i Jugoistočne Srbije odigrano je svih osam mečeva trinaestog kola fudbalske Zone „Istok“.

Bilo je ovo jedno od efikasnijih kola jesenjeg dela sezone a na svakom meču je prosečno postignuto po četiri gola.

Borska Slatina doživela je i više nego ubedljiv poraz na gostovanju negotinskom Hajduk Veljku. Negotinci su bili precizni čak osam puta dok je počasni pogodak za Slatinjane postigao Milan Stanković.

Vodeći tim prvenstva, knjaževački Timočanin, veoma teško je savladao kladovački Đerdap rezultatom 3:2 i na taj način uspeo da poveća prednost u odnosu na drugoplasiranu Moravicu na pet bodova.

Moravica je doživela veoma iznenađujući poraz na gostovanju u Svrljigu. Ostvarili su domaćini pobedu rezultatom 2:1 i osvojili veoma važna tri boda u borbi za opstanak.

Veoma važne bodove u borbi za opstanak osvojio je i RFK „Majdanpek“ na gostovanju u Orljanu minimalnim rezultatom.

U ostalim mečevima trinaestog kola postignuti su sledeći rezultati:

BSK – Kablovi 1:4

Brodoremont – Bukovik 4:1

Rudar Alpos – Timok 0:2

Naša Krila – Malošište 2:0

Nakon trinaestog kola Timočanin je i dalje prvoplasirani tim sa 32 osvojena boda, Moravica se nalazi na drugom mestu sa pet bodova zaostatka, dok trećeplasirani Đerdap i četvrtoplasirani Timok imaju po 26 osvojenih bodova. U borbi za opstanak trenutno se nalazi sedam ekipa.

Razlika između petnaestoplasiranog Svrljiga i devetoplasiranog Malošišta je svega šest bodova i sigurno je da nas očekuje veoma zanimljiv rasplet u poslednja dva kola jesenjeg dela. Poslednjeplasirani tim prvenstva i dalje je aleksinački Rudar Alpos sa dva osvojena boda.