Rezultati utakmice rukometašica Bora i Varne

http://farm3.static.flickr.com/2230/2229986235_11b401bdc6_m.jpgDana 29.01.2008. god. u velikoj hali JUSC “Bor” odigrana je međunarodna utakmica između rukometašica ZRK “RTB Bor”-a i gošći iz Varne, aktuelni prvak Bugarske, ekipa "Lokomotiv Metaleks Bild".
 

U prelepon ambijentu i veoma sportskoj i korektnoj atmosferi, borska publika nije videla nešto kvalitetniju rukometnu predstavu. Zbog povreda, za Bor nisu nastupile Tošić i Ivanov, a prva golmanka Simeunović je zbog nesanirane povrede branila samo u uvodnim minutima meča. U Birskim redovima takođe je izostala i povratnik Žugić zbog obaveza na fakultetu.

Iako su boranke bile dosta oslabljene, pružile su relativno dobar otpor i zahvaljujući velikim greškama Bugarka, bile su u mogućnosti da savladaju favorizovane gošće. Na poluvremenu se otišlo rezultatom 16:18 za gošće.

U drugom poluvremenu mlade borske rukometašice su pružile veći otpor koji je do 50 min. rezultirao čestim vodstvom domaćih rukometašica. Međutim, u poslednjih 10 min. trener ZRK “RTB Bor” Nikolić je ukazao šansu najmlađim igračicama borske ekipe, koje uz nedostatak iskustva nisu uspele da sačuvaju prednost, tako da su gošće trijumfovale rezultatom 30:32.

Bugarske rukometašice danas igraju protiv prvoligaša iz Knjaževca, koji se grčevito bori za opstanak u prvoj ligi.

Boranke ovog vikenda igraju jednu od najvažnijih utakmica ove sezone. U Bor dolaze rukometašice “Crvene Zvezde“, direktni konkurenti u borbi za opstanak u super ligi.

Boranke su prošlog vikenda izgubile u Kragujevcu od ekipe “Radničkog” rezultatom 29:28.