RHMZ upozorava: Očekuje nas puno snega i ledeni dani

0
90

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, od danas do ponedeljka pre podne očekuje nas stvaranje ili povećanje snežnog pokrivača visine od 10 do 30 centimetara, dok će u planinskim predelima sneg dostići visinu i do 60 centimetara. Takođe, u nedelju, ponedeljak i utorak stižu nam hladni dani sa temperaturom nižom od 0 stepeni u toku celog dana.

zima-u-boru-2

Sutra se tokom čitavog dana očekuju snežne padavine, dok će se temperatura kretati u intervalu od -1 do -3 stepena u najhladnijem delu dana.

U ponedeljak, 18. januara sneg će padati samo u prepodnevnim časovima, dok će sa prestankom padavina pasti i temperatura i dostići čak -8 stepeni Celzijusove skale.

zima-u-boru

Tokom utorka padavine će prestati i sneg će smeniti sunčano vreme tokom najvećeg dela dana, ali će zato biti veoma hladno sa maksimalnih -12 u jutarnjim i večernjim satima.

Narednog dana, 20. januara očekuje se jutarnja temperatura od -13 stepeni, ali će tokom ostatka nedelje temperatura biti u postepenom porastu koji će pratiti suvo i umereno oblačno vreme.

Trenutna visina snežnog pokrivača na Crnom vrhu iznosi 20 centimetara.

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here