RIK proglasio izbornu listu „Aleksandar Vučić – Za našu decu“, petoro kandidata iz istočne Srbije

Republička izborna komisija (RIK) proglasila je sinoć izbornu listu Srpske napredne stranke (SNS) „Aleksandar Vučić – Za našu decu“ za parlamentarne izbore zakazane za 26. april.

Nosilac liste, koja ima maksimalno dozvoljenih 250 kandidata, je aktuelni ministar poljoprivrede i funkcioner SNS-a Branislav Nedimović, dok je na drugom mestu predsednica narodne skupštine Maja Gojković.

Iz istočne Srbije, odnosno Borskog i Zaječarskog okruga na listi se nalazi petoro kandidata za narodne poslanike.

Najbolje rangirana je Dragana Branković Minčić (1970), diplomirani farmaceut iz Zaječara koja je postavljena na 75. mesto izborne liste.

Master ekonomista Mladen Bošković (1987) iz Negotina je na 161. mestu, a kandidatkinja iz Bora Adrijana Pupovac (1984), takođe master ekonomista i direktorica Samačkog smeštaja je na jednoj poziciji ispod.

Dr Nebojša Marjanović (1959), specijalista urgentne medicine i predsednik opštine Boljevac je na 183. mestu, dok je najmlađi kandidat iz istočne Srbije, Kladovljanin Milan Ćeha (1990), po zanimanju ekonomista upisan pod rednim brojem 225.

U aktuelnom sazivu Narodne skupštine Srpsku naprednu stranku i grad Bor predstavlja Studenka (Kovačević) Stojanović (1982) diplomirani inženjer menadžmanta.

RIK je utvrdio da je izborna lista „Aleksandar Vučić – Za našu decu“ dobila 45.320 validnih potpisa građana Srbije.