RIK proglasio izbornu listu naprednjaka: Andrijana Pupovac kandidat za poslanika

Republička izborna komisija proglasila je prvu izbornu listu, “Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve”. Među 250 kandidata za poslanike je i Boranka Andrijana Pupovac, ali i šestoro iz Borskog i Zaječarskog okruga.

Andrijana Pupovac, master ekonomista iz Bora i narodna poslanica u prethodnom sazivu Skupštine našla se na 157. poziciji izborne liste “Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve” koju je danas proglasila Republička izborna komisija.

Ova lista čiji je nosilac Aleksandar Vučić, predsednik SNS, a prva na listi dr Danica Grujičić, poznati neurohirurg i direktorka Instituta za onkologiju i  radiologiju, navode u RIK-u ima 57.007 pravno valjanih izjava koju su širom Srbije na dan raspisivanja izbora potpisivali članovi, aktivisti i simpatizeri ove stranke.

Na listi pod rednim brojem 65. je i Majdanpečanka Ivana Srbulović, master učitelj i zamenica predsednika Skupštine opštine Majdanpek u prošlom sazivu, koja je ujedno i prva na listi ove stranke na lokalnim izborima u Majdanpeku.

Naprednjaci Borskog okruga imaju još dva kandidata za narodne poslanike. To su Negotinac Mladen Bošković, master ekonomista, narodni poslanik u upravo završenom skupštinskom sazivu koji se našao na 181. poziciji i Kladovljanin Mladen Ćeha, ekonomista na 236. mestu izborne liste “Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve”.

Iz Zaječarskog okruga najbolje se na listi kotira dr Nenad Ristović, specijalista infektolog i gastroenterolog, šef odborničke grupe „Pobeda“ koja je na lokalnim izborima osvojila skoro 30 odsto glasova, a koji se našao na 76. poziciji.  Jana Mateović, medicinska sestra iz Sokobanje je na 81. a Branislav Josifović, menadžer, doskorašnji zamenik predsednika opštine Knjaževac na 131. poziciji.

Kandidat za poslanika je i Dragana Branković Minčić, magistar farmacije  iz Zaječara koja je i u dosadašnjem sazivu bila poslanik, a koja zauzima 163. mesto na izbornoj listi “Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve”.