Rimokatolička crkva u Boru večeras obeležava Badnje veče

0
62

Rimokatolička crkva i sve hrišćanske crkve koje vreme računaju po Gregorijanskom kalendaru danas proslavljaju Badnje veče, veče uoči Božića, praznika rođenja Isusa Hrista. Poput mnogih crkava širom Srbije i sveta, i borska rimokatolička crkva “Sv. Ljudevit” spremno dočekuje najradosniji hrišćanski praznik, a za večeras u ponoć zakazana je tradicionalna svečana sveta misa koju će predvoditi velečasni borske crkve, otac Leonid Bevza.

katolicki-bozic-2

Vernici koji vreme računaju po Gregorijanskom kalendaru sutra slave Božić, jedan od najvećih hrišćanskih praznika. U svim katoličkim crkvama u ponoć između Badnjeg dana 24. decembra i Božića 25. decembra služi se sveta misa koja se zove “Ponoćka”. To je služba koju upražnjava samo Rimokatolička crkva, jer se smatra da baš tada dolazi iz mraka Božje svetlo.

Poput svih rimokatoličkih crkava, i u borskoj rimokatoličkoj crkvi “Svetog Ljudevita” večeras će se služiti ponoćna sveta misa, na kojoj se svake godine okupi više stotina vernika rimokatoličke veroispovesti.

Tom prilikom, visoki funkcioneri Opštine Bor uputili su Božićnu čestitku svim Boranima rimokatoličke veroispovesti, uz želju da im Božićni praznici proteknu u miru, zdravlju i sreći.

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here