Rimokatolički vernici u Boru proslavljaju Božić [VIDEO]

U rimokatoličkoj Crkvi Svetog Ljudevita u Boru veliki broj vernika iz Bora i okolnih mesta prisustvovao je ponoćnoj misi koju je služio novi borski župnik, vlč. Marijan Lindić.

Vernici koji poštuju Gregorijanski kalendar svečano proslavljaju Božićne praznike u krugu svoje porodice i prijatelja, a po tradiciji ponoćne mise predstavljaju zvaničan uvod u najradosniji hrišćanski praznik Božić, kada se vernici koji su poštovali post i ispovedili se, pričešćuju i pevaju Božićne pesme, a čitaju se i odlimci iz Biblije.

Ove godine, u borskoj katoličkoj Crkvi Sv. Ljudevita misu je služio novi borski župnik Marijan Lindić, koji je pre nekoliko meseci došao u naš grad.

„Upućujem poruku radosti povodom ovog velikog praznika. Slavimo rođenje Isusa Krista, sina Božijeg. Bog je postao čovek, uzeo je svu narav, nije se bojao ući iz svoje svemoći u našu nemoć, kako biu nas cmogao spasiti od grehova. Sretan Božić svima. Od nedavno sa u vašem kraju, jako sam lepo prihvaćen i na raspolaganju sam katoličkim vernicima šitom Istočne Srbije“, istakao je borski župnik Marijan Lindić.

Božić po Gregorijanskom kalendaru slave i i protestanti, ali i neke pravoslavne crkve u svetu. Svima koji slave, želimo srećan i blagoslovljen Božić u ime cele redakcije našeg portala Bor030.

Predrag Ivković