A-teku produžen rok za dostavljanje ponude

0
14

Rok za dostavljanje obavezujuće ponude za preuzimanje manjinskog udela u Rudarsko-topioničarskom basenu Bor produžen je do 15. maja…


Rok za dostavljanje obavezujuće ponude za preuzimanje manjinskog udela u Rudarsko-topioničarskom basenu Bor produžen je do 15. maja, izjavio je danas ministar ekonomije Srbije Mlađan Dinkić.

Rok je trebalo da istekne danas popodne, kazao je Dinkić na konferenciji za novinare.

Pravo učešća na tenderu ima samo austrijski Atek, koji je jedini otkupio tendersku dokumentaciju.

Atek je na prošlom tenderu za RTB Bor pobedio sa cenom od 466 miliona dolara, ali je tender proglašen neuspešnim jer ta kompanija nije na vreme uplatila novac.

Dinkić je rekao da je Ateku dozvoljeno da učestvuje na ovom tenderu jer se sada prodaje manjinski udeo u RTB-u.

“Moći će malo po malo da stiče manjinski udeo, pa ćemo moći da ga ocenimo kao investitora”, rekao je Dinkić.

Agencija za privatizaciju Srbije je 27. februara objavila tender za RTB Bor kojime je predviđeno da strateški partner dokapitalizacijom od 116 miliona dolara stekne 40 odsto vlaništva u novom preduzeću koje će biti formirano spajanjem RTB-a, Rudnika bakra Bor, Rudnika bakra Majdanpek i Topionice i Rafinacije.

Novac od dokapitalizacije koja treba da se spovede u roku od tri godine, namenjen je ulaganju u rudnike i remonte postojeće topionice.

U tenderu je navedeno da je Republika Srbija spremna da finansira izgradnju nove topionice bakra “u skladu sa najboljom dostupnom tehnologijom koja ispunjava sve standarde o zaštiti životne sredine”.

RTB je dva puta prodat na tenderu, ali su kuporpodajni ugovori raskidani jer kupci nisu u predviđenom roku isplatili ugovorenu cenu.

izvor: BETA

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime