Romi iz Nemačke uručili oko 400 paketa pomoći najugroženijim Boranima

“Da se na muci poznaju junaci” više je puta potvrđena srpska poslovica. Tako je bilo i nedavno u Nemačkoj u kojoj su se za zemljake iz Bora organizovali – Romi.

Zahvaljujući Arifu Bekirovskom i Fafilu Ajrulovu, našim zemljacima na privremenom radu u inostranstvu, oko 400 Borana je dobilo nedavno pakete pomoći.

A krenulo je, kažu, sasvim spontano. Želeći da pomognu zemljacima u Boru Arif i Fafil su organizovali Rome, koji su se rado odazvali akciji, i ubrzo zajedno donirali 2.500 evra uz pomoć kojih su kupljene osnovne životne namirnice za one kojima je pomoć i najpotrebnija – najugroženije stanovnike na teritoriji Grada Bora.

“Namera nam je bila da pomognemo svim ugroženim osobama bez obriza na nacionalnu pripadnost. Zato smo ovu akciju i nazvali “Svi smo jednaki”. Napravljeno je oko 400 paketa sa najosnovnijim prehrambenim proizvodima”, ističu organizatori.

Značajnu logistiku u Boru ovim humanim ljudima pružio je Džonson Isenovski. On je na terenu odradio i veliki posao, evidentira potrebe i pakete pomoći uruči. Romi u Nemačkoj kažu da ovoj akciji tu nije kraj. Planiraju da pripreme još paketa sa prehrambenim, ali i sa sredstvima higijene.

I ta će akcija biti organizovana pod sloganom “Svi smo jednaki”, jer kako ističu organizatori, humanost ne poznaje ni jezike, ni boju kože, ni religiju, već samo ljudskost i spremnost da na dobro dobrim uzvrate, a na nevolju priskoče u pomoć.