Rotaract klub Bor donirao zaštitnu opremu

U akciji „Čovek je najveće bogatstvo“, Rotaract klub Bor je za Svetski dan bezbednosti i zdravlja na radu podelio zaštitnu opremu, sa ciljem podizanja svesti među ljudima o važnosti korišćenja pomenute opreme radi bezbednog rada.

Članovi Rotaract kluba Bor su u saradnji sa DOO Aspit Bor, uoči Svetskog dana bezbednosti i zdravlja na radu koji je obeležen 28. aprila ove godine, sproveli akciju u kojoj su podeljeni fluorescentne prsluci, zaštitne naočare i čepiće za uši.

Dragocena oprema iz ove akcije podeljena je firmama: BMS-M PLUS iz Zlota, Sistem tehničke zaštite Guardian Bor i Zavarivačko-bravarska radnja Filmark Bor.

Vlada Srbije je već donela Odluku da ova godina bude proglašena godinom bezbednosti i zdravlja na radu, s obzirom da je protekla godina proglašena godinom sa najvećim brojem smrtnih povreda još od 2006. godine kada je bilo 54 smrtnih povreda, dok je prošle 2018. godine bilo 53 takvih ishoda.

Iz kluba poručuju da će nastaviti da i u narednom periodu podižu svest u gradu o raznim problemima, kao i da će sprovoditi akcije koje su od značaja za lokalnu zajednicu.