RTB Bor pomaže Kraljevu

Poslovodstvo i svi sindikati Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor odlučili su da u Kraljevo upute pomoć u mehanizaciji, ljudstvu i građevinskom materijalu, kako bi se što pre sanirale poslednice zemoljotresa.

Poslovodstvo i svi sindikati Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor odlučili su da u Kraljevo upute pomoć u mehanizaciji, ljudstvu i građevinskom materijalu, kako bi se što pre sanirale poslednice zemoljotresa.

 

Kombinat bakra će Kraljevu urgentno uputiti pomoć u mehanizaciji i građevinskom materijalu, a deci i nastavnom osoblju iz najugroženijih škola na raspolaganju će biti smeštajni kapaciteti u dečijem odmaralištu „Savača“ nadomak Bora.

„RTB Bor i sindikati su uvek bili solidarni sa Boranima, ali i sa građanima cele Srbije. Zato smo odlučili da i ovoga puta pomoć bude interventna i da u Kraljevo i okolna sela pošaljemo četiri kamiona, utovarivač i neophodan građevinski materijal.

 

Kombinat bakra nije građevinsko preduzeće, ali je poslovodstvo kompanije odmah stupilo u kontakt sa takvim firmama u Srbiji tako da će, kada se steknu uslovi, biti kupljeno 50.000 crepova, 50.000 cigli i pet tona folija za pokrivanje krovova i prozora.

 

U dogovoru sa menadžmentom kompanije odlučeno je, takođe, da decu i nastavno osoblje iz dve najugroženije kraljevačke škole ugostimo u dečijem odmaralištu pored Bora. Na „Savači“ postoje uslovi za izvođenje nastave tako da će deca i nastavnici tamo moći da ostanu koliko god je potrebno, a troškove boravka snosiće RTB“ – izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare, Dragan Aleksić, predsednik JSO Samostalnog sindikata Basena.

„Snaga RTB-a Bor ogleda se upravo u osećaju kompanije za odgovornost i obavezu ali i njenom smislu za solidarnost i razumevanje sa svim građanima Srbije. I danas, kao nebrojeno puta do sada, Basen na delu pokazuje da je društveno odgovorna kompanija, pa dostavljanje pomoći u Kraljevo počinje odmah i biće permanentno nastavljeno u narednom periodu“ – kazao je Saša Perišić, predsednik Skupštine RTB-a Bor.

 

Delegacija RTB-a posetiće u toku naredne nedelje Kraljevo i okolna sela i na terenu videti gde je pomoć najpotrebnija.

(Beta / Sajt RTB)