RTB Bor raspisao oglas za prijem radnika

Rudarsko-topioničarski basen (RTB) „Bor“ raspisao je oglas za prijem 87 radnika na određeno vreme u preduzeću Belorečki peščar koje je u procesu privatizacije, saopštila je danas ta kompanija.

Kako se navodi u oglasu, fabrici Belorečki pešćar potrebni su radnici svih kvalifikacija, polukvalifikovani i nekvalifikovani pomoćni radnici, rudari, hemijski, ekonomski i rudarski tehničari, rudarski inženjeri i radnici uslužnih delatnosti.

Belorečki peščar je u procesu privatizacije i trenutno se u republičkoj Agenciji za privatizaciju vode završni pregovori o zaključenju kupoprodajnog ugovora sa bugarskom firmom Jugo-Kaolin, jedinim ponuđačem na tenderu.

Ta firma će, na osnovu ugovornih obaveza iz tendera objavljenog u oktobru prošle godine, fabriku platiti milion evra a biće u obavezi da investira još milion i preuzme 120 radnika.

Pošto je od početka privatizacije prošlo više od godinu dana, a u tom periodu je određeni broj radnika zbog potrebe posla raspoređen u druge pogone Rudnika bakra „Bor“, dok su neki stekli pravo na penziju, Belorečki peščar danas umesto 120 zapošljava 33 radnika.

U RTB-u je početkom godine kupljena nova rudarska mehanizacija i, nakon deset godina, zaposleno je 36 vozača teških kamiona i buldožera.

(Beta)