RTB donirao borskoj bolnici grejalice, jorgane i ćebad

10
11

Rudarsko-topioničarski basen (RTB) donirao je borskoj Opštoj bolnici grejalice, jorgane i ćebad kako bi se ublažile posledice nestanka grejanja u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Foto: Kolektiv

Zbog proboja na magistralnom vrelovodu stari deo grada, u kome se nalazi i borska bolnica, od juče je bez grejanja.

Temperatura u minusu ohladila je bolničke prostorije u kojima se je u ovom trenutku oko 200 pacijenata.

“Nažalost, ponovila se situacija od prošle godine kada je Bolnica na nekoliko dana ostala bez grejanja. I ovoga puta, kao i uvek do sada, prvi u pomoć „priskočio“ je RTB Bor i obezbedio donaciju u vidu ćebadi, jorgana i grejalica. Da se sobe i pacijenti zagreju”, kazao je dr Joksimović.

Pomoć je raspoređena po prioritetima – dečijem odeljenju, porodilištu, ginekologiji i odeljenju intenzivne nege.

“Nadamo se da će Toplana brzo otkloniti kvar i da će svi pacijenti dobiti grejanje. Dok ono ne stigne, RTB Bor je, kao društveno odgovorna kompanija, obezbedio više od 300 ćebadi, stotinak jorgana i 50-ak grejalica kao „prvu pomoć“, ali radimo na tome da obezbedimo i dodatne količine. Bez obzira na sve, RTB ni sada, a ni ubuduće, neće dozvoliti da njegovi zaposleni, a i svi građani Bora, ostanu bez pomoći i elementarnih uslova za život”, rekao je Nebojša Videnović, direktor Rudnika bakra Bor.

Pacijente koji su na bolničkom lečenju u intenzivnoj nezi, gde su grejalice, jorgani i ćebad najpre raspodeljeni, posetio je i generalni direktor RTB-a Bor Blagoje Spaskovski.

(Bor030 / Kolektiv)

10 KOMENTARA

  1. Svaka cast R.T.B.-u i njihovim radnicima,jer od ove kvazidrzave zvane Srbija,nema nista!To je bila obaveza drzave,Ministarstva zdravlja a ne R.T.B.-a,pa sutra ta drzava nastavlja da sere kako je Bor “duzan” drzavi a ne spominju koliko su oni duzni R.T.B.-u i gradjanima Bora…Cist cinizam od strane tkzv.drzave!

  2. Cuo sam da mesara Polet donira nozeve pa ce jadni doktori moci i da operisu. Tuga, cemer i jad. Postajete smesni. Da ta ista bolnica funkcionise normalno imala bi ona novaca za pisljivih 50 grejalica. Bravo za vlast i RTB, bravo!

  3. Brate pokupili grejalice iz kancelarija onih sto su na bolovanju zar ne vidite a kvar je u krugu RTB pa dok se to popravi dodje prolece….

  4. Ova donacija RTB Bor, tj. Spaskovskog, je dobro došla Medicinskom centru. Veća je vrednost od donacije EPP čelnika RTB Bor, jer on od toga upotpunjava ceo svoj dosadašnji i budući život.

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here