RTB i DDOR donirali Zdravstveni centar Bor

Generalni direktor Rudarsko-topioničarskog bazena (RTB) Bor Blagoje Spaskovski i direktor filijale novosadske osiguravajuće kompanije DDOR Dragan Milojević uručili su danas borskom Zdravstvenom centru 210 uniformi za medicinko osoblje. Donacija je vredna pola miliona dinara, a realizovana je na inicijativu menadžmenta Kombinata bakra.

uniforme-donacija

Imajući u vidu situaciju u medicinskim ustanovama Srbije koja, opet, ima veze sa ekonomskom krizom u svetu, pa i kod nas, RTB Bor zajedno sa DDOR-om Novi Sad ovim gestom želi najpre da pomogne Ministarstvu zdravlja, a time i Vladi Republike Srbije koja je podržala razvoj Basena u delu ekologije, delu koji je tesno povezan sa medicinom i zdravljem. Bolesnici moraju imati adekvatne uslove za lečenje, ali i medicinsko osoblje mora da bude dobro opremljeno. Ovih 210 uniformi je samo prvi deo pomoći DDOR-a borskom Zdravstvenom centru jer će novosadska osiguravajuća kompanija izdvojiti još milion dinara za ostalu neophodnu opremu (ćebad, posteljinu itd.). Takođe, sa biznismenom Milanom Popovićem dogovorio sam nedavno da u borsko i majdnapečko porodilište, po pola, uložimo 137 hiljada evra i potpuno ih opremimo – kazao je generalni direktor Basena Blagoje Spaskovski.

Još jedna u nizu donacija koje je RTB ili lično predao borskom Zdravstvenom centru ili organizovao putem brojnih humanitarnih akcija, kako je istakao direktor dr Dragan Stojadinović, doprineće da borska zdravstvena ustanova održi visok nivo aktivnosti i usluga.

Drago mi je što postoje planovi za dalju pomoć, ali moram da podsetim i na sve ono što je RTB donirao borskoj Bolnici i Zdravstvenom centru. Zahvaljujući direktoru Spaskovskom dobili smo kolposkop,  reanimacioni i porođajni sto, nekoliko inkubatora i ostalu opremu za porodilište. Zbog toga je, između ostalog, Zdravstveni centar u Boru jedan od opremljenijih centara u Srbiji. Ovakve donacije daju nam vetar u leđa da radimo još bolje – rekao je dr Stojadinović.

Direktor DDOR-a  istakao je da je donacija borskoj zdravstvenoj ustanovi plod uspešne saradnje novosadske osiguravajuće kompanije sa RTB-om Bor i potvrdio da će ih u narednom periodu biti još.

(Gorica Tončev Vasilić, Kolektiv)