RTB i DDOR donirali Zdravstveni centar Bor

2
54

Generalni direktor Rudarsko-topioničarskog bazena (RTB) Bor Blagoje Spaskovski i direktor filijale novosadske osiguravajuće kompanije DDOR Dragan Milojević uručili su danas borskom Zdravstvenom centru 210 uniformi za medicinko osoblje. Donacija je vredna pola miliona dinara, a realizovana je na inicijativu menadžmenta Kombinata bakra.

uniforme-donacija

Imajući u vidu situaciju u medicinskim ustanovama Srbije koja, opet, ima veze sa ekonomskom krizom u svetu, pa i kod nas, RTB Bor zajedno sa DDOR-om Novi Sad ovim gestom želi najpre da pomogne Ministarstvu zdravlja, a time i Vladi Republike Srbije koja je podržala razvoj Basena u delu ekologije, delu koji je tesno povezan sa medicinom i zdravljem. Bolesnici moraju imati adekvatne uslove za lečenje, ali i medicinsko osoblje mora da bude dobro opremljeno. Ovih 210 uniformi je samo prvi deo pomoći DDOR-a borskom Zdravstvenom centru jer će novosadska osiguravajuća kompanija izdvojiti još milion dinara za ostalu neophodnu opremu (ćebad, posteljinu itd.). Takođe, sa biznismenom Milanom Popovićem dogovorio sam nedavno da u borsko i majdnapečko porodilište, po pola, uložimo 137 hiljada evra i potpuno ih opremimo – kazao je generalni direktor Basena Blagoje Spaskovski.

Još jedna u nizu donacija koje je RTB ili lično predao borskom Zdravstvenom centru ili organizovao putem brojnih humanitarnih akcija, kako je istakao direktor dr Dragan Stojadinović, doprineće da borska zdravstvena ustanova održi visok nivo aktivnosti i usluga.

Drago mi je što postoje planovi za dalju pomoć, ali moram da podsetim i na sve ono što je RTB donirao borskoj Bolnici i Zdravstvenom centru. Zahvaljujući direktoru Spaskovskom dobili smo kolposkop,  reanimacioni i porođajni sto, nekoliko inkubatora i ostalu opremu za porodilište. Zbog toga je, između ostalog, Zdravstveni centar u Boru jedan od opremljenijih centara u Srbiji. Ovakve donacije daju nam vetar u leđa da radimo još bolje – rekao je dr Stojadinović.

Direktor DDOR-a  istakao je da je donacija borskoj zdravstvenoj ustanovi plod uspešne saradnje novosadske osiguravajuće kompanije sa RTB-om Bor i potvrdio da će ih u narednom periodu biti još.

(Gorica Tončev Vasilić, Kolektiv)2 KOMENTARA

  1. Koliko znam Stojadinovic nije vise direktor,pa cemu onda ove stranacke promocije dali se to priblizavaju izbori.Da pojasnim Stojadinovicu je istekao mandat 01.04.2013.g,pa posto je ovo drugi reizbor nema vise pravo kandidature.A pred istek mandata je bio postavljen za direktora Rehabilitacionog centa “Gamzigradska Banja”iz istoimenog mesta.Pa kada mu je osporeno imenovanje vratio se i ponovo sedi nezakonito u fotelji direktora ZC.Bor!!!!DOKLE VISE aj malo posteni i pravi ljudi da pocnu da vode preduzeca.ps sve se zna i za svakog.I na kraju moram sebi da postavim jedno pitanje”DALI I DALJE ZC.BOR TREBA DA NOSI TO IME ILI ZC ZAJECAR”?????Ko procita shvatice !!!!

  2. GOSPODO IZ ZDRAVSTVA!!!TO DA VI DOBIJATE KAD GOD SE NEKOM DIGNE TE VECE PLATE, TE DUZE SUKNJE KOJE NAKNADNO DOTICNE SESTRICE PRERADJUJU U DOPICNJAKE,FINU POSLOVNU OBUCU I GARDEROBICU,OPSTE JE POZNATO…MENI NIJE JASNO KAKO VAS I VASE SPONZORE NIJE SRAMOTA DA SE TIME UOPSTE HVALITE JER GDE JE OBICNOM PACIJENTU KADA NESRECNOM IGROM SLUCAJA ZAVRSI NA BILO KOM OD ODELJENJA-PIDZAMA?NAJ OBICNIJU PIDZAMU NEMATE,PORODILJE NEMAJU SPAVACICU,SVOJE STVARI U PRINCIPU NE BI SMELE DA SE UNOSE U BOLNICU!DA NE POMINJEM PAPUCE A NE DAJ BOZE TO DA BEBE NECE BITI DOHRANJIVANE NITI OBUCENE AKO IM SVE TO NE DONESE PONOSNI TATA ILITI BABA I DEDA,T.J.KO JE VEC PRIMIO NEKU CRKAVICU TE DA SVE TO ISFINANSIRA!RAZMISLITE MALIM SVOJIM MOZGOVIMA CIME SE DICITE,U STA ULAZETE I KOGA KAD LAZETE!!!

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime