RTB na osmom mestu najvećih domaćih izvoznika

1
89

Rudarsko-topioničarski basen (RTB) Bor našao se na osmom mestu najnovije liste najvećih domaćih izvoznika, objavilo je Ministarstvo finansija.

Borska kompanija je u prva dva meseca ove godine izvezla robu u vrednosti od 30,9 miliona evra.

Ukupna vrednost izvoza 15 najvećih izvoznika iz Srbije u prva dva meseca ove godine iznosila je 707,4 miliona evra.

Prema podacima ministarstva, najveći izvoz iz Srbije u prva dva meseca ove godine ostvarila je kompanija Fijat Krajsler automobili (FCA) sa 140,5 miliona evra.

Na drugom mestu našla se kompanija HBIS grupa (vlasnik smederevske Železare) sa izvozom vrednim 132,8 miliona evra.

Pirotski Tigar tajers je na trećoj poziciji sa izvezenim proizvodima u vrednosti od 64 miliona evra. Slede Naftna industrija Srbije sa 51,4 miliona evra izvoza, Petrohemija iz Pančeva sa izvozom od 41,4 milion evra, Robert Boš iz Beograda sa 38,3 miliona evra, Tetra pak iz Beograda sa 33,5 miliona evra.

RTB Bor sa 30,9 miliona evra je na osmom mestu, Hemofarm iz Vršca sa 28,7 miliona evra i Jura korporacija iz Rače sa 27 miliona evra zauzimaju deveto i deseto mesto na listi najvećih srpskih izvoznika.

Na tom spisku su još i Leoni iz Prokuplja sa 26,8 miliona evra izvoza, Grundfos iz Inđije sa 26,4 miliona evra, Henkel sa 24,3 miliona evra, Delfi pakard iz Novog Sada sa 20,9 miliona evra i Gorenje sa izvozom od 20,3 miliona evra.

(Bor030 / agencije)

1 KOMENTAR

  1. RTB…8…..??! Pa zar nije kao prvih 8 zbirno…? … A da …to je bilo u jednoj drugoj eri razvoja RTB-a i Bora…..Pre pocetka Ere gubara…….Sva sreca da sada ne kosta puno Srbiju …i njene gradjane…Pa ne mora da se prodaje…..Sreca ziva…

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here