RTB: Konvertor u Topionici nije eksplodirao

5
141

Nadležni u Rudarsko-topioničarskom basenu (RTB) Bor saopštili su danas da se nikakva eksplozija u Topionici bakra nije dogodila.

Foto: Bor030 arhiva

Nadležni u borskom kombinatu dematovali su objave u medijima i na društvenim mrežama da se u Topionici bakra “dogodila eksplozija sa velikom materijalnom štetom”.

“Ovde smo da demantujemo priču koja se danas pojavila u sredstvima informisanja, a to je najbolje uraditi sa lica mesta. Ovde nema nikakvih problema, proces proizvodnje teče sasvim normalno, niko nije povređen, nema nikakve materijalne štete. Konvertor broj 4 radi uobičajeno. Apsolutno nikakvog zastoja u topionici nije bilo i priča koju su mediji danas plasirali jednostavno nije tačna”, izjavio je dr Ivan Najdenov rukovodilac radne jedinice konvertori-rafinacija u borskoj Topionici.

Prijave za širenje dezinformacija

Foto: Bor030 arhiva

Generalni direktor RTB-a, pojasnio je da je “iskričenje” iz konvertora sastavni deo proizvodnog procesa i najavio krivične prijave za širenje dezinformacija.

“Ovo je topao proces, iskričenje iz konvertora se dešava svaki čas i normalna je pojava prilikom topljenja bakra. Ne smemo dozvoliti da se u medijima zloupotrebljava nešto što je potpuno uobičejana stvar, moramo pokrenuti krivične postupke protiv onih koji su izazvali ovakvu situaciju u javnosti”, izjavio je Spaskovski.

(Bor030 / Kolektiv)

5 KOMENTARA

  1. Kao sto je rekao i gospodin Spaskovski,sireci dezinformacije bivse rukovodstvo nove Topionice samo pokazuje da je PRAVI POTEZ UCINJEN-SMENOM NEADEKVATNIH LJUDI.SADA ZELE DA SE SVETE MEDJUTIM ISTINA UVEK IZADJE NA VIDELO!!!

  2. Pa jel su pukli prozori na kranu od detonacije ili nisu? Mozda je i to normalan dogadjaj u proizvodnji?
    Jer ako su pukli prozori- onda jeste bila detonacija -uzrokovana ubacivanjem mokrog mulja iz elektrolize.
    Ako nisu pukli onda mozda stvarno neko bivse rukovodstvo siri lazi .Jer kod nas uvek je neko drugi kriv i taj neko je uvek bivsi .Bivsi rezim , bivse rukovodstvo , bivsi kumovi i rodjaci i bivsi seksualni partneri .

  3. Ovakve dogodovštine uvek se javljaju u radu konvertora, a da se protiv toga ništa nije preduzelo. Tehnološki proces se vodi kao pre pedeset godina, a tehnički nije urađeno rešenje da spreči, kako kaže Sosan, iskričenje, a uložena su ogromna sredstva. Može Sosan da se brani koliko god hoće, a nema mu spasa, vreme je da nakon teškog i odgovornog rad, malo i odleži. Autor teksta koristi Sosanovu tehnologiju hvalospeva i bajkolaži. Tu se pali raja. Ne treba se zaboraviti, u vreme vladavine Sosana, koliko izginuše radnika RTB Bor, a pouka nije izvučena, okrivili su izginule i povređene.

  4. Nije bilo eksplozije u topionici, ali je eksplodirao sumpordioksid u borskom vazduhu, koji je poistovećen sa onim iz 1903. godine od strane ljubitelja ptice sojke na Domu kulture. Bor ipak nije vazdušna banja, kako tvrdi čelnik RTB Bor Spaskovski, već sadržaj SO2 u vazduhu više desetine puta puta premašuje norme. Uzrok je što tehnološki i tehnički nije projekat doveden do kraja. Notorna laž je da je izgrađena nova topionica, već samo fleš peć za topljenje, ostalo je sve iz starije etape gradnje. I ovakva nedorečena tehnologija nije u potpunosti osvojena, jer inženjersko znanje Spaskovski je majstorski proterao i on je: menadžer, inženjer, radnik, učesnik s one strane zakona, vodeći političar i lažovčina, a to sve ne vidi namenski njegova mecena ΛV.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime