RTB pomaže majdanpečkoj „Zlatari“

0
95

Majdanpečka „Zlatara“ dobiće danas od Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor 17 kilograma srebra i tonu bakra za pokretanje proizvodnje u tamošnjoj fabrici.

plemeniti metali, srebro, zlatoShodno nedavno potpisanom ugovoru, kombinat bakra će isporučiti IPM-u metal pod povoljnijim uslovima koji prodrazumevaju odloženo plaćanje na tri meseca. Tom odlukom, kako kaže zamenica generalnog direktora RTB-a za ekonomska pitanja Mirjana Antić, Izvršni odbor direktora Basena je jasno pokazao da snažno  podržava napore rukovodstva, ovog nekad širom sveta poznatog proizvođača nakita, da obnovi proizvodnju i poveća promet. Srebro i bakar će biti naplaćeni početkom naredne godine, po berzanskim cenama iz oktobra.

IPM je jedino preduzeće iz ranijeg poslovnog sistema RTB Bor Grupe koje je ostalo neprivatizovano. Iscrpljeno je dugogodišnjim pokušajima prodaje i zbog resturkturiranja nije u mogućnosti da kod poslovnih banaka dobije kredit za kupovinu repromaterijala neophodnog za „podizanje“ proizvodnje i prometa. Obratili su nam se nedavno za pomoć i tražili od nas da im pod povoljnijim uslovima, odnosno sa produženim rokom plaćanja, prodamo 17 kilograma srebra i tonu bakra. Menadžment RTB-a je prihvatio molbu jer podržava napore koje poslovodstvo IPM Majdanpek čini kako bi obnovilo proizvodnju – ističe zamenik generalnog direktora RTB-a Bor za ekonomska pitanja Mirjana Antić.

Pokretanje proizvodnje u majdanpečkom IPM-u podrazumeva novo zapošljavanje što je interes i tamošnje lokalne samouprave, ali i RTB-a Bor koji ovim gestom, kako ona kaže, daje punu podršku i naporima Vlade Republike Srbije da se oživi proizvodnja u svim preduzećima gde je to moguće.

Gorica Tončev Vasilić,
PR Služba RTB-a

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime