RTB ponavlja zahtev za proveru bolovanja

Rudarsko-topioničarski basen (RTB) Bor je prvi zahtev za vanrednu kontrolu bolovanja zaposlenih uputio pre godinu dana i prepolovio broj onih koji iz nekog zdravstvenog razloga odsustvuju s posla. Na bolovanju je sada pet procenata od ukupnog broja radnika, a cilj je tri odsto. Medicinsko pokriće za odsustvovanje sa posla najprisutnije je u Rudnicima bakra Bor, gde je od 2.063 radnika njih 126 na bolovanju.

Foto: Bor 030 – arhiva

Kada je prošle godine, u ovo vreme, poslovodstvo Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor uputilo Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje i lokalnoj filijali zahtev za vanrednu kontrolu bolovanja zaposlenih, s posla je po tom osnovu konstantno odsustvovalo više od 10 odsto radnika.

Sama činjenica da je RTB od nadležnih institucija zahtevao proveru privremene sprečenosti za rad pravdane medicinskom dokumentacijom, u startu je procenat zaposlenih na bolovanju snizila na sedam odsto, a danas, godinu dana kasnije, broj onih koji iz nekog zdravstvenog razloga odsustvuju s posla je – prepolovljen.

Sredinom jula, u vreme godišnjih odmora i poljoprivrednih radova, u RTB-u Bor je od ukupno 4.878 zaposlenih, njih 265 bilo na bolovanju. Medicinsko pokriće za odsustvovanje s posla najprisutnije je u Rudnicima bakra Bor, gde je od 2.063 radnika njih 126 na bolovanju. Nešto bolja situacija je u Topionici i rafinaciji gde s posla, od ukupno 1.550 radnika, po ovom osnovu odsustvuje 90. Srazmerno broju zaposlenih najzdravije basensko preduzeće je Rudnik bakra Majdanpek, gde je od 1.077 radnika bolovanje otvorilo njih 40.

U birou za ekonomiku poslovanja Rudnika bakra Bor kažu da najveći problem imaju sa zaposlenima koji su se povredili na poslu i koriste „puno“ bolovanje, odnosno firma im, za vreme njihovog odsustva, isplaćuje celu platu. A, te plate su u nekim slučajevima i preko 100 hiljada dinara. Takvi, kažu, ne žure da se vrate na posao, pa odsustvuju i po godinu i po dana iako je u pitanju ne tako teška povreda.

Slučajeva poput ovog u RBB-u ima i u svim ostalim basenskim preduzećima, a ti „radnici“ su, pre svega, trn u oku kolegama koji moraju da „pokriju“ njihovo dugotrajno odsustvo. Jer, obavljaju i njihov posao, ne mogu da odu na godišnji odmor, da dobiju slobodan dan itd.

Zbog toga, ali i zbog zadovoljavajućeg ishoda prvog zahteva za proveru bolovanja, poslovodstvo kompanije planira da ponovi proceduru i da, ako može, stigne do prihvatljivog procenta zaposlenih na bolovanju. Ukoliko je na bolovanju tri odsto od ukupnog broja radnika, to je održiva slika i realno stanje. Sve preko toga, a imajući u vidu delatnost kompanije, odaje lažnu sliku jer su i bolovanja takva, kažu u kadrovskim službama preduzeća. Dodaju da i ovoga puta zahtevom za proveru ne bi bila obuhvaćena bolovanja otvorena zbog teške povrede na radu, teške bolesti ili održavanja trudnoće.

(Kolektiv)