RTB postao jedinstveno preduzeće – TIR, RBM i RBB otišli u istoriju

1
1208

Proces statusne promene u okviru koga su se tri zavisna društva pripojila jedinstvenom Rudarsko-topioničarskom basenu (RTB) Bor je uspešno završen.

Agencija za privredne registre usvojila prijavu i u registar upisala jedinstvenu kompaniju pod punim nazivom “Rudarsko-topioničarski basen Bor doo Bor”

Ovime je uspšeno okončan postupak statusne promene, a celokupna imovina i obaveze zavisnih društava – Topionica i rafinacija bakra (TIR), Rudnici bakra Bor (RBB) i Rudnik bakra Majdanpek (RBM) prenete su na RTB Bor.

Svi radnici zaposleni u nedašnjim zavisnim preduzećima ostali su na svojim radnim mestima.

“Spajanjem zavisnih preduzeća izgubiće se i unutrašnji PDV, što će značajno uticati na likvidnost kompanije. Neće više biti prodaje koncentrata, već njegove predaje i prerade u Topionici. Sa jednog mesta će se voditi tehnologija u rudarstvu i metalurgiji, sa jednog mesta će se upravljati kadrovima i sa jednog mesta biće nabavljani svi inputi. Sve to treba da doprinese i boljim proizvodno-finansijskim rezultatima i boljem poslovanju kompanije. Radnici ne gube nikakva prava, svi ostaju na poslu i niko neće biti oštećen”, izjavio je nedavno generalni direktor RTB-a Blagoje Spaskovski.

Zavisna društva prestala su da postoje i obrisana su iz registra. Takođe, prestale su funkcije direktorima zavisnih društava, saopšteno je iz RTB-a Bor.

(Boor030 / Kolektiv)1 KOMENTAR

  1. RTB BOR od 2008. godine, kada na njegovim dizginama je zajašio B. Spaskovski iliti Sosa stvarno je jedno preduzeće, a fiktivno se sastojalo od tri preduzeća i matično. O svemu što se radilo o RTB Bor, upravljanje, vođenje, realizacije, kadrovska politika, reforme, razvoj, kreiranje Ugovora o radu, upropašćavanje Kombinata, njegove nauke i kadrova su realizovani s jednog mesta, iz jedne glave i jednog uma skoncentrisani u glavuđi pomenutog nečoveka, preletača, poltrona klimoglavca i šta joč ne.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime