“Rudarski turizam” u Boru

1
158

Početkom marta naredne godine Rudarsko-topioničarski basen (RTB) Bor planira promovisanje turističkih potencijala opštine, koje podrazumevaju vidikovac na starom borskom kopu, izgradnju “sale” na 11. jamskom horizontu i safari-stazu na kopu.

Kop Bor
Stari površinski kop u Boru / photo by: Jovica Zečević

Spaskovski je izjavio da će se na površinskom kopu najstarijeg rudnika “Jama” od 1. marta 2012. godine, ukoliko zima ne donese veliki sneg, poboljšati uslovi i funkcije postojećeg vidikovca ali i izgraditi novi, kako bi se što bolje video stari površinski kop, dubok oko 500 metara.

Na 11. jamskom horizontu biće izgrađen veliki prostor, kapaciteta do 60 osoba, gde će turisti moći da se na svakih 15 dana spuste do 700 metara ispod zemlje, popričaju i slikaju se sa rudarima.

Posebna atrakcija biće safari staza na starom površinskom kopu, dužine 17 kilometara i širine 10 metara. Za zaljubljenike u moto i trke džipovima, ali i ostale, biće ovo jedinstveno turističko čudo u Evropi.1 KOMENTAR

  1. Za ovo svaka cast, o ovim stvarima pricam godinama i svaka mu cast ako odradi kako treba sve to. Ne sme se zatrpavati stari kop jer tako neceg nema nigde u Evropi. I kog kod da dovedem u grad, time se najvise odusevi!

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime