Rukometaši Bora savladali “Planinku”

Rukometaši Bora savladali su večeras na domaćem terenu ekipu “Planinke” iz Kuršumlije rezultatom 24:23 (11:13) u okviru 7. kola Prve lige Istok.

Najefikasniji u domaćoj ekipi bili su Protić sa sedam golova i Mitrović i Dačević sa po četiri. “Planinku” je predvodio kapiten Ilić sa 11 pogodaka.

Početak meča nije ukazivao na trijumf Borana. Uigrana ekipa “Planinke”  je pri rezultatu 1:1 napravila seriju od 6 golova i povela rezulatom 1:7 što se većini od oko 700 gladalaca u Sportskom centru Bor činilo kao nedostižna prednost.

Od sredine poluvremena, tim iz grada bakra je popravio igru u napadu, ali i odbrani što je dovelo do nekoliko grešaka protivnika i smanjenja prednosti na samo jedan gol (8:9). Do odlaska na odmor igrači iz Kuršumlije su uspeli da zadrže i blago uvećeju vodstvo na 11:13.

Drugo poluvreme počinje golom gostuju, ali potom kreće serija borskih rukometaša koja je dovela do izjednačenja, a potom i prednosti od 15:14.

Boljom igrom, ali i nervozom protivnika, domaćini dolaze do prednosti od 5 golova (21:17).

U samom finišu utakmice Andrijević dobija dve kazne od po 2 minuta, a poslednjih minut ipo rukometaši Bora odigrali su sa četvoricom u terenu pošto je bio isključen i Protić.

Tada protivnici smanjuju rezultat sa 23:19 na konačnih 24:22.

Ovo je izuzetno važna pobeda za mladu Borsku ekipu koja ima ambiciju da se približi samom vrhu domaćeg rukometa.