Rukometaši Partizana osvojili Kup Srbije

Rukometaši Partizana su u finalnoj utakmici savladali ekipu Spartak Vojput rezultatom 23:22 i tako postali osvajači Kupa Srbije.

Partizan osvajač Kupa Srbije

Partizan je do finala došao pobedom nad Kolibarom (27:26) u veoma uzbudljivoj utakmici koju su mnogi nazvali finalem pre finala.

Subotički Spartak Vojput je u finale i borbu za pehar ušao posle sedmeraca i pobede nad ekipom Jugović iz Kaća (32:31) i tako ostvario najveći uspeh u istoriji kluba.

Finalana utakmica je bila veoma uzbudljiva i neizvesna. Subotičani, iako u ovom meču u ulozi autsajdera, pružili su Partizanu jak otpor i naterali su ih da se dobro namuče da bi podigli podigli veliki prelazni pehara namenjen osvajaču Kupa Srbije. Obe ekipe su se smenjivale u vodjstvu a Spartak je u jednom momentu imao čak četiri gola prednosti u odnosu na Beogradjane. U vrlo neizvesnoj završnici Partizan je iskustvom i velikom željom ipak uspeo da dodje do pobede i tako ubeleži još jedan trijumf u svoju veoma bogatu klupsku istoriju.

Finalni turnir koji se odigrao u Boru organizovan je na najvišem mogućem nivou i predstavnici svih klubova učesnika su izrazili zadovoljstvo zbog toga. Sve utakmice, a naročito finalna, igrane su pred velikim brojem publike koja je, pre svega zahvaljujući sjajnim Grobarima, pravila odličnu atmosferu i učinila da ovaj turnir postane pravi spektakl koji se odavno u Boru nije dogodio.