Rukometašice Bora ubedljivom pobedom počele drugi deo sezone

Rukometašice Bora savladale su Kikindu rezultatom 26:20 (16:10) u meču 12. kola Super „B“ lige Srbije.

Izabranice trenera Zorana Barbulovića su opravdale ulogu favorita i ubedljivom pobedom započele drugi deo sezone.

Početak subotnjeg meča obeležila je dobra igra domaćih rukometašica u obrani i samo jedan primljen gol u prvih sedam minuta.

U tim trenucima Boranke su napravile osetniju prednost (5:1) da bi na kraju prvog poluvremena ona bila konačnih 6 razlike (16:10).

Drugih 30 minuta meča protekli su u održavanju stečene prednosti borske ekipe. Gošće su bezuspešno pokušavale da rezultat preokrenu, a tome su najlbliže bile u 52. minutu kada je na semoforu pisalo 22:18. Usledila je serija rukometačica Bora od tri uzastopna pogotka za novu pobedu.

Najefikasnija u ekipi Bora bila je Jelena Bogdanović sa sedam golova, nju su sa po četiri gostignutih golova pratile Jana Stanković i Isidora Sujić, koja je i proglašena za igračicu utakmice.

U timu iz Kininde istakle su se kapiten Linea Čočaj sa sedam, kao i Željana Radoković i Ana Čubrilo sa po četiri pogodaka.

ŽJRK Bor RTB: Milica Mitić (K), Jana Stanković (4), Zoe Petrović (1), Anja Lilić, Jelena Bogdanović (7), Iva Petrović, Tamara Simonović (2), Jovana Pujicić, Mina Petrović (3), Emilija Veljković (1), Isidora Sujić (4), Tijana Ilić, Ana Marković (3) i Jovana Nikolić (1)

ŽRK Kikinda: Natalija Prodanov, Jovanka Peić (1), Aleksandra Čubrilo, Irina Mrakić, Eva Fajka (1), Nevena Bjelić (1), Željana Radaković (4), Snežana Ležaja, Aleksandra Zarić, Slađana Latinović, Linea Čočaj (K) (7), Ana Čubrilo (7) i Teodora Đukičin (2).