Rukometni Kamp „Borsko Jezero 2007“

Rukometni kamp Borsko Jezero - SavacaU četvrtak 19.07. svečano je zatvoren tradicionalni 27-mi Rukometni kamp Borsko Jezero.

Kroz dve smene, počev od 02.07., kroz kamp je prošlo 240 mališana, uzrasta od 11 do 16 godina. Mlade rukometašice i rukometaši iz Niša, Bajmoka, Petrovca, Kladova, Knjaževca, Šapca, Temerina, Teslića (Republika Srpska), Lazarevca i Bora imali su priliku da uče rukomet od dokazanih stručnjaka. Svetislav Beli Jovanović, Slobodan Jokanović, Radislav Pajić, Miroslav Partaljević, Miroslav Džeri Đorđević, Duško Toroman, Bojan Džigi Milentijević, Miodrag Miško Đorđević, Zdravko Perleta su imena koja se apsolutno uvažavaju na ovim rukometnim prostorima.

Rukomatni kamp Borsko Jezero - Savaca

Sve pogodnosti koje pruža dečje odmaralište "Savača" iskorišćene su do maksimuma. Uz stručni rad, koji je prilagođen polu i urzastu učesnika, polaznici kampa su uživali u rukometu na pesku i kupanju u Borskom jezeru. O zdravlju mališana i trenera danonoćno je brinuo Zoki Janković, poularni Doca. Sva takmičenja /turnire/ u rukometu i rukometu na pesku organizovao je Milan Ilić – Šmrka. Sekretarica kampa Slađana Bežanović, od mila prozvana Mama, starala se da kamp funkcioniše kao švajcarski sat. Zabavni život, u večernim satima delo je uvek svežih ideja Darka Mihajlovića. O stučnom radu je brinuo Milutin Bralović. "Devojka za sve", rukovodilac kampa Zoran Kiza Barbulović, ne krije zadovoljstvo proteklim kampom:

– Ove godine imamo znatno podmlađen kamp u smislu starosne strukture dece. I pored toga uspeli smo, kako na stručnom tako i na kulturno zabavnom planu, da animiramo mališane i učinimo da zadovoljni pođu svojim kućama. Tim ljudi u organizaciji kao i red vrhunskih rukometnih trenera maksimalno se angažovao u tome. U narednom periodu, pored organizacije kampa 2008-me , akcenat dajemo na okupljanju Reprezentacije Kampa i učešću na nekom od turnira u zemlji ili okruženju.

Rukometni kamp Borsko Jezero - SavacaNosilac u organizaciji i sprovođenju ovogodišnjeg Kampa je Udruđenje građana "Živim za Bor". Prvi čovek Udruženja i Direktor kampa Darko Mihajlović kaže:

– Organizaciji smo prišli planski i sistematski. Trudili smo se da predvidimo svaki detalj kako u stučnom tako i u svim ostalim segmentima kampa. Rezultat toga je izuzetna poseta i veliko zadovoljstvo svih učesnika. Obezbedili smo posebne pogodnosti za mlade rukometaše iz Bora i cenu kampa /za njih/ smo sveli na 4.000,oo dinara. Samo odmaralište Savača pruža izvanredne uslove za ogranizaciju omladinskih kampova. Uz žaljenje što je rukometni jedan od par, ili čak možda i jedini, ove godine na obali Borskog jezera mogu reći da će Udruženje građana "Živim za Bor" već u narednom periodu početi organizaciju kampa 2008-me.

Zahvaljujemo se organizatorima kampa na ustupljenom materijalu! Više slika sa kampa možete pogledati u našoj fotogaleriji.