Rukovodstvo Grada Bora čestitalo Dan rudara

1
232

Povodom 6. avgusta Dana rudara Srbije, Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora i Dragan Žikić, predsednik Gradske skupštine uputili su čestitku zaposlenima u Rudarsko topioničarskom basenu Bor, sa Blagojem Spaskovskim na čelu.

Foto: Igor Mitrović (www.bor030.net)

Uz rudarski pozdrav „Srećno“, borskim rudarima, ali i zaposlenima u Rudarsko topioničarskom basenu Bor, kao i menadžmentu, gradonačelnik Aleksandar Milikić i predsednik Skupštine Grada Dragan Žikić, izrazili su nadu da će borski kombinat bakra dobiti strateškog partnera kakvog zaslužuje.

„Želimo vam da uspešno sprovedete posao koji je započela Vlada Republike Srbije procesom iznalaženja strateškog partnera, kako bi RTB Bor nastavio sa uspešnim poslovanjem“, navodi se u čestitki čelnika Bora.

Oni su podsetili da se mnogo toga izmenilo od 6. avgusta 1903. kada su se rudari Senjskog rudnika kod Despotovca izborili za svoja prava, ali da je jedno ostalo isto – „neraskidiva veza RTB Bor i građana Bora“.

„Rudarski hleb sa sedam kora izgradio je i gradi naš grad Bor, za koji sa ponosom možemo da kažemo da je jedan od najsavremenijih i najlepših gradova u Srbiji. Pregalaštvo zasnovano na entuzijazmu i ljubavi prema svom poslu, a ne samo puka egzistencijalna potreba borskih rudara, stvorili su uslove za formiranje intelektualne, umetničke, naučne elite, koje je Bor podario Srbiji i svetu“, navodi se u dopisu Aleksandra Milikića i Dragana Žikića kolektivu RTB Bor.

1 KOMENTAR

  1. E tugo, tugo. Pa valjda ste mogli za tu priliku da izlijete neku plocu. Nemate vise ni mozga tablu da napravite.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime