Rumuni osvojili “Balkanski košarkaški turnir prijateljstva” [FOTO / REZULTATI]

0
5

I drugi dan prvog “Balkanskog turnira prijateljstva” protekao je u znaku dobre košarkaške igre i borbe za trofej. Dominantni Rumuni i u svom trećem meču opravdali su ulogu favorita i sa maksimalnim skorom osvojili takmičenje.

U velikoj hali Ustanove “Sportski centar Bor” danas je uz prigodne nagrade svečano zatvoren juniorski košarkaški turnir na kome su učešće uzele ekipe iz Rumunije, Bugarske i Srbije.

Tom prilikom, košarkaši “Zicera” za prvo mesto nadmetali su sa timovima BK “Vidabasket” iz Vidina, BK “Timisuara” iz Temišvara i KK “Bin” iz Zaječara.

Više od 300 gledalaca pratilo je mečeve u toku protekla dva dana, a brojne pohvale stižu i na račun veoma dobre organizacije.

BK “Timisuara” bez poraza u sve tri utakmice

Rumunski igrači već u prvoj utakmici turnira pokazali su dobru igru i spremnost za okršaj sa najjačima. Oni su danas pobedom nad Bugarima rezulatom 74:62 (11:16, 18:15, 24:12, 21:19) obezbedili sebi prvo mesto i vratili se kući sa zlatnim odličjem.

KK “Zicer” dominantan protiv Zaječaraca

Domaći košarkaši pokazali su veoma dobru partiju u današnjem okršaju sa ekipom KK “Bin” iz Zaječara za drugo mesto. Oni su uigranim napadima i odličnom odbranom već na samom startu utakmice napravili prednost od 14 razlike.

Do konačnog rezultata od 79:44 (27:13, 22:13, 19:13, 11:05) i velikih +35 po isteku poslednjeg perioda igre, Borane je vodio kapiten Ilić Aleksandar, koji je proglašen i najboljim strelcem turnira.

Za borske juniore turnir je bio samo priprema pred predstojeću sezonu u kojoj ih čekaju teški mečevi protiv ostalih ekipa iz regiona istočne i južne Srbije.

Najboljim pojedincima na turniru uručene posebne nagrade

Pehare za najboljeg igrača turnira i najboljeg strelca uručio je na svečanoj dodeli nagrada Alan Tošić, trener i član organizacionog odbora takmičenja.

Za najboljeg na turniru proglašen je Penciu Bogdancentar BK “Timisuara” iz Temišvara, dok je priznanje za najboljeg strelca dodeljeno Aleksandru Iliću, kapitenu juniorskog tima KK “Zicer” iz Bora.

Direktorica Ustanove “Sportski centar Bor” u ime Opštine Bor i RTB-a uručila poklone inostranim ekipama

U cilju promocije sporta i razvoja sportskih manifestacija u Boru, Bojana Dlbokić, direktorica Ustanove “Sportski centar Bor”, poklonila je  dva rudara u ime borske opštine i Rudarsko-topioničarskog basena “Bor” ekipama BK “Vidabasket” iz Vidina i BK “Timisuara” iz Temišvara.

Tom prilikom, ona je istakla da će Bor i dalje nastaviti da pospešuje i razvija ovakve i slične sportske manifestacije i poželela sreću svim učesnicima turnira u predstojećoj sezoni.

TABELA

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here